Összefoglaló

2020.02.24. 14:31

Prostituáltakat futtató banda, E10-es benzin és Sohonyai Editék szerelme – Ezeket olvastátok a múlt héten

Sok minden történt február harmadik hetében is.

feol.hu

Fotó: police.hu

A Székesfehérvári Járásbíróság elrendelte a prostituáltakat futtató banda tagjainak letartóztatását

A Fejér Megyei Főügyészség a kizsákmányolás céljából történő megvásárlással, illetve átvétellel személyi szabadságától megfosztott sértett sérelmére üzletszerűen elkövetett emberkereskedelem bűntette és más bűncselekmények miatt indítványozta annak a három személynek a letartóztatását, akik 2016-tól Németországban és Svájcban bordélyházat üzemeltettek, ahol Magyarországon részben adásvétel útján megszerzett személyeket prostitúcióra kényszerítettek, mozgásukban korlátozták és bevételüket elvették.

A Székesfehérvári Járásbíróság február 19-én elrendelte a gyanúsítottak letartóztatását.

Fotó: police.hu

Hátrányos megkülönböztetés vakvezető kutya miatt? Sajnos megyénk sem kivétel

A vakvezető kutyával közlekedő ember nem hobbiból viszi társát mindenhová az élelmiszerüzletektől kezdve az éttermeken át a kulturális terekig. Mégis, a mai napig van, ahol tudatlanul és jogtalanul kitessékelik a látássérült embert, mert négylábú segítőjével érkezik. Sajnos Fejér megyében is történt ilyen mostanában, ám a legtöbb ügyhöz hasonlóan nem terelődött jogi útra az eset.

Sohonyai Edit és Kovács Árpád szerelme

Sohonyai Edit író és Kovács Árpád festőművész közel tíz éve házasok. Egymásra találásukat sok-sok különleges pillanat előzte meg, s az elmeséltek alapján érződik: akár hisz valaki benne, akár nem, kettejük esetében nagy szerep jutott az intuíciónak, a megérzéseknek. Olvasóink körében nagy népszerűségnek örvendett a két művészről szóló cikkünk.

A házaspár hisz abban: az odafigyelés nagyon fontos

A kincsesi „szellemház” mégsem lesz az enyészeté?

Az egykori kincsesbányai legényszálló, amely a község egyik magaslatán, kiváló panorámával bíró helyen emelkedik, a remények szerint hamarosan húszesztendei Csipkerózsika-álmából ébredhet fel. A tervekről, az épület jövőjéről beszélgettünk Murányi Marianna polgármesterrel.

Az ingatlan egyre romló állapotával szerzett magának kétes hírnevet Fotó: Tihanyi Tamás

Szalagkorlátnak ütközött majd felborult egy kamion az M7-es autópályán

Tisztázatlan körülmények között 2020. február 21-én 13 óra körül az M7-es autópályán a Balaton felé, Baracska térségében a 34-es kilométerszelvénynél egy kamion a szalagkorlátnak ütközött majd felborult.

Fotó: Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság

Kigyulladt az autó Fehérváron – Gyorsan és szakszerűen segítettek

Február 15-én délelőtt a Dózsa György úton, az óriáskerék közelében haladt autójával Bálint Józsefné, amikor hirtelen lefulladt a jármű. A hölgy próbálta újraindítani az autót, de csak annyit észlelt, hogy az anyósülés felől már füstöl az autó. Az esetleges komolyabb veszély miatt a motorháztetőt nem merte felnyitni, azonnal segítséget kért. A helyszínen tartózkodó Palotai Tamás rend­őr őrmester először a sajátjával, majd egy buszsofőrtől kapott poroltóval segített megfékezni a lángokat.

Menet közben gyulladt ki olvasónk autójának motortere, de a gyors
beavatkozás segített a nagyobb baj elkerülésében Fotó: FG

Veteránautók kontra E10-es benzin

Az előző hét egyik abszolút legolvasottabb cikke az E10-es benzin-okozta mizéria újabb cikke, melyben a Pázmándi Nosztalgia-jármű Egyesület két tagjával, Kerkuska Csabával és Rónai Jánossal beszéltük meg, hogy a kialakult helyzetben mit tudnak tenni azok a sofőrök, akik kifejezetten veterán autókkal közlekednek.

Bölcsőtől a koporsóig, egész életünkben óvnak bennünket az ápolók

Koszorúzással kezdődött, díj­átadó ünnepséggel folytatódott és előadásokkal zárult szerdán a magyar ápolók napja. Mint a cikk népszerűségéből ki is derült, a mai napig rengetegen vagyunk, akik hálával tartoznak ezen szakemberek munkájának.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában