A hatos a befutó

2020.02.25. 14:15

Parkolókat építenek a Garzon-háznál

Lakossági fórumot tartottak hétfőn a Csónakázó tó partján, hogy egyeztessen a városvezetés, illetve a 2. és 9. számú választókörzet lakói több kérdésben. A legnagyobb hangsúlyt egy tervezett parkoló építése kapta.

Palocsai Jenő

A megjelent lakók a 6. számú parkolóépítési tervet támogatják, ez valósulhat meg

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn délután öt órakor kezdődött az a lakossági fórum, amelyet Kovács Zsoltné, a 2. és Szigli István, a 9. választó­körzet önkormányzati képviselője hívott össze. A Vörösmarty Mihály Általános Iskolában várták az érdeklődőket a képviselők, különösen a Garzon-ház lakóit, akiknek eddig is nehezen volt megoldható a parkolása, de időközben változások történtek, ami miatt ez tovább bonyolódott.

A Ligetsoron álló szálloda eddig megengedte, hogy parkoljanak a környék lakói a magánterületen, mert kevés volt a vendég és a rendezvény. Mostanra szerencsésen felfejlődtek, ezért arra kérte a lakókat a fórumon megjelent vezető, hogy a továbbiakban ne parkoljanak oda.

A megjelent lakók a 6. számú parkolóépítési tervet támogatják, ez valósulhat meg
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Hova is lehetne parkolni?

A fórumot megnyitó Szigli István és Kovács Zsoltné közös ügyüknek érzik a Szedreskertet, és ebben a szintén megjelent Cser-Palkovics András polgármester is mellettük áll, így kész válaszokkal rukkoltak elő a kérdésre. A Palotai út és a Garzon-ház közé ékelődő zöld területen játszótér van jelenleg. Ám látogatottságát a közeli Koronás park miatt elveszítette. Erre a területre álmodták meg a nettó 59 millió forintos parkolót, a lakók maximális bevonásával.

A terveket készítő szakember, Grosz Krisztina hat teljesen különböző tervvel állt a lakók elé, akik a városvezetés véleményével összhangban a hatodik változat mellett tették le a voksot. Három mozgáskorlátozott szakasz is lesz az összesen 91 férőhelyes, merőleges kialakítású parkolóban, és minden hat hely mellé lesz egy fa.

A lakók helyzete jobb lesz, ha minden a tervek szerint alakul, ugyanakkor a trafóház marad a helyén, mert 20 millió forintos költség lenne a költöztetése.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában