karneváli hangulat

2020.02.21. 07:20

Maszkok, jelmezek – Elvarázsolt csodaország vár ránk Velencén is

Javában zajlanak a télűző karneválok szerte a nagyvilágban, melyek között a legismertebb természetesen a velencei Carnival.

S. Töttő Rita

Luzern, 2020. február 20. Jelmezes résztvevõk a luzerni karnevál nyitónapján, 2020. február 20-án. MTI/EPA/Keystone/Alexandra Wey

Fotó: MTI/Alexandra Wey

A február 25-ig zajló nagyszabású olaszországi eseményen az idei esztendőben is varázslatos maszkok, gólyalábasok, show-elemek várják a látogatókat a festői környezetben. Hasonló, de tóparti élményben lehet része a Fejér megyei Velencén megrendezendő karneválon a látogatónak, amelyre február 21-én és 22-én kerül sor a Velence Korzón. Lesznek maskarások, zajkeltő ritmuseszközök és kiszebábégetés is.

Elegáns páros az olasz télűző mulatságon Fotó: MTI/Andrea Merola

Fényfestés, ütőhangszeres együttes, fúvósok és tűzzsonglőrök is várhatók. Brazíliában, Sao Paulóban szintén őrületes buli zajlik, karneváli hangulattal, a svájci Luzernben pedig piszkos csütörtökön, azaz február 20-án kezdődött a karnevál, ami hamvazószerdáig, február 26-ig tart. Hagyományos húshagyó keddi Mardi Gras karnevál zajlott New Orleansban, az Egyesült Államokban, Németországban pedig a mainzi karnevál vette kezdetét csütörtökön. De itt még nincs vége: nagy izgalmakat, parádét és újdonságokat ígér a pénteken kezdődő riói karnevál is, ahol ezúttal a pompázatos táncosokat robotok kísérik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában