régi és új polgármesterek

2020.02.05. 14:30

Más stílust képviselnek Szabó Tamás és Győri Máté

Magyarázkodás az előremutató tervek bemutatása helyett. Így minősítette Győri Máté, a város korábbi elöljárója mindazt, ami múlt csütörtökön, az októberben polgármesterré megválasztott Szabó Tamás csütörtöki fórumán elhangzott.

B. Kiss László

Győri Máté: Csúsztatásokkal operált az utódja Fotó: FMH-archív

Az új polgármester 2006 és 2014 között már vezette a várost, így sokéves tapasztalat és friss választási ígéretek állnak mögötte.

Ahelyett azonban, hogy elmondta volna, hol kívánja folytatni az előző évek út- és járda felújításait, hogyan szeretne újabb vállalatokat letelepíteni a munkahelyek számának és a település adóbevételeinek szaporítása céljából, költségvetési nehézséget, majdhogy nem vészhelyzetet emleget, és meggondolatlanul tervezett, be nem folyt bevételekre hivatkozik – kommentálta lapunknak az elhangzottakat Győri Máté. Szerinte, aki mindezt elhiszi, az nem is vár majd semmi fejlődést, hanem frusztrációját az előző városvezetésre irányítja, és beletörődik abba, hogy Ercsiben lassan újra megáll majd az idő.

Győri Máté: Csúsztatásokkal operált az utódja
Fotó: FMH-archív

Senki nem gondolhatja komolyan azt, hogy saját munkájukat nehezítették volna azzal, hogy egy „meggondolatlan” költségvetést készítenek elő 2019 elején – húzta alá a korábbi elöljáró, aki szerint valójában azzal hozták kényszerhelyzetbe a települést az új városvezető és tanácsadói, hogy nem hajtották végre az ambiciózus, a fejlődést biztosító 2019-es büdzsét. Két homlokegyenest ellenkező városvezetési stílus szembenállásáról van szó – összegezte Győri Máté. Az egyik már előre meg kívánja magyarázni a rossz bizonyítványt, míg a másik bátran tervez, nagy álmai vannak, távlati célokban is gondolkodik, és ehhez ambiciózus, „feszes” – de nem megalapozatlan – költségvetést tervez.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában