Farsang, majd Ki mit tud?

2020.02.25. 07:45

Idén is programokkal teli a naptár a dinnyésiek nagy hírű népdalkörénél

Idén is mozgalmas esztendő elébe néz az Iglice Népdalkör. A tervekről a vezető, Bognár Istvánné, Katalin mesélt lapunknak.

Sági Zoltán

Az Iglice Népdalkör immár kétszeres Arany Páva nagydíjas

Fotó: Iglice

Bár a nagyböjt egy időre elcsendesíti a népi mulatságokat, rögtön e hét végén, február 29-én, szombaton az Iglice Népdalkör még megrendezi az évi szokásos batyus farsangi bálját a Dinnyési Templomkert és Hagyományőrző Központ területén, ahol este 7 órától tárt kapukkal várják a farsangi jelmezbe öltözött bálozókat.

Az alkalom vendége lesz a pákozdi Abajka Citerazenekar, a gárdonyi nyugdíjasklub és a ráckeresztúri Darázsderék Nyugdíjas Táncegyesület. Az éjszakába nyúló maszkabál másnapján a népdalkör tagjait nem a jól megérdemelt pihenés várja majd, hanem a 27. Fejér Megyei Kor-Társ Nyugdíjas Ki mit tud?, amelyen előadásukban az a műsor zendül föl, amellyel tavaly második alkalommal nyerték el az Arany Páva Nagydíjat.

Az Iglice Népdalkör immár kétszeres Arany Páva nagydíjas
Fotó: Iglice

A dalkör következő nyilvános fellépésére április 18-án kerül sor, amikor Ráckeresztúrra látogatnak. Ezután a 2020-as Velencei-tavi Hal-, Vad-, Bor- és Pálinkafesztiválon adnak műsort május 1-jén. Itt vendégül látják a sepsi­köröspataki testvértelepülésről érkezőket és a szőgyéni Szőlővirág Népdalkört is. Június 15-től 19-ig dél-erdélyi kiránduláson vesznek részt. A népdalkör a Duna alsó folyását és a Vaskapu-szoros környékét járja be.

Az idei esztendő kiemelkedő jubileuma lesz az Iglice Népdalkör 15. születésnapja, amely napra pontosan október 5-re esik, de az ünnepség időpontja még nem végleges. Az azonban biztos, hogy szeretnének meghívni ismerős népdalköröket is. Az előzetes becslések szerint 120-130 vendég várható, így a rendezvény megfelelő méretű helyszínének kiválasztása is folyamatban van még.

Mint ismert, az Iglice 2005 őszén, a dinnyési Vadvirág Nyugdíjasklub egy alkalmi vendégszereplése során alakult meg, amikor az enyingi nyugdíjasklub meghívására népdalokból összeállított műsorral készültek. A dalkör annak idején kilenc fővel jött létre, de taglétszáma az évek során folyamatosan bővült.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában