Új vezető áll az élen

2020.02.20. 12:00

Három új tűzoltó már Sallai László irányítása alatt állt munkába

Sallai László tűzoltó alezredes lett a Székesfehérvári Katasztrófavédelmi Kirendeltség új vezetője.

Palocsai Jenő

Sallai László számára az egyik legfontosabb az állomány megtartása, illetve a munkakörülmények javítása Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság főigazgatója, Góra Zoltán tűzoltó vezérőrnagy február 16-i hatállyal Sallai László tűzoltó alezredest nevezte ki kirendeltségvezetőnek. Sallai már dolgozott Fehérváron négy éven át, ugyanis 2012 és 2016 között a Fejér Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság katasztrófavédelmi műveleti szolgálatát erősítette.

Egy emberként egy célért, együtt gondolkodva és cselekedve dolgoznak

Később Pest megyében az érdi katasztrófavédelmi kirendeltséget vezette. Az ott kialakított kiváló csapatot hagyta el, hogy a felkérésnek eleget téve visszatérjen Székesfehérvárra, ahol mostantól katasztrófavédelmi kirendeltségvezetőként folytathatja a korábban megkezdett munkát, vagyis a megyeszékhely és a környező települések biztonsága érdekében végzett mentő tűzvédelmi és hatósági tevékenységet. Sallai elmondta, hogy a korábbi vezető a civil szférába távozott, és az ő helyét vette át azt követően, hogy Magosi Lajos tűzoltó ezredes, megyei katasztrófavédelmi igazgató felkérte erre. A jövőt illetően Sallai úgy fogalmazott, hogy számára az egyik legfontosabb az állomány megtartása, illetve a dolgozók munkakörülményeinek javítása. A létszám nagyjából állandó, de vannak olyan pozíciók, ahová folyamatosan keresnek szakembert. Az új vezető a tűzoltás és műszaki mentés színvonalát is fejleszteni kívánja.

Sallai László számára az egyik legfontosabb az állomány megtartása, illetve a munkakörülmények
javítása Fotó: Fehér Gábor

Magosi Lajos nemcsak Sallait nevezte ki a közelmúltban, hanem frissen végzett hivatásos tűzoltókat is. Hat új beosztott tűzoltó kezdte meg szolgálatát Fejérben, ebből hárman a székesfehérvári, hárman pedig a dunaújvárosi hivatásos tűzoltó-parancsnokság állományába kerültek. A tiszthelyettesek eredményesen teljesítették azt a szakképzést, amelynek zárásaként a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság és a Katasztrófavédelmi Oktatási Központ kibocsátó ünnepségén ünnepélyes esküt tettek. Az új felszerelőket február 17-én köszöntötték Székesfehérváron. A bemutatás során Magosi Lajos igazgató ünnepi beszédében gördülékeny beilleszkedést és a szakmai fogások elsajátításához sok szorgalmat kívánt a fiataloknak. Az ezredes az eddig megszerzett ismeretek további fejlesztésére, a szakmai képesítések bővítésére ösztönözte a tiszthelyetteseket. Kiemelte a csapatmunka jelentőségét, hiszen a tűzoltók minden kár­esetnél egy emberként egy célért, együtt gondolkodva és cselekedve végzik a beavatkozást.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában