Megigéző Valentin-pillanatok

2020.02.15. 07:20

Bálint napján játékokkal és hagyományőrző programmal készültek Fehérváron

A szerelmes pillantások mellett a baráti összenézések is üdvözlendők voltak pénteken, hiszen ez az általában vegyes fogadtatású nap (február 14-e) nem csak a pároké… A jó barátoké is!

Szanyi-Nagy Judit

Jó csalogatónak bizonyult a kis Cupido

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A Fő utcán csütörtökön 15 óra előtt sétálók már piros szíveket láthattak mindenhol: a fán, az egyik épület bejáratánál… Jó csalogató volt ez, hát még a kis Cupido, aki szárnyaival és íjával, nyilával a bizonyos fa mellett állva a járókelőkre vadászott… Össze is nevettek a lányok, asszonyok (nem elírás!), de még a meglett férfiak is rámosolyogtak a szerelem istenére. Bár ők leginkább azért aggódtak, meg ne fázzon a kisember.

– Előfordult már, hogy a farsang farka és a Bálint-nap egybeesett, akkor tematikus rendezvényt szerveztünk. Most egy különálló eseményről van szó: A Szabadművelődés Háza és a Játszani jó programmal közösen Bálint-napozunk, tulajdonképpen magyar hagyományokat felélesztve itt, a belvárosban – nyilatkozta lapunknak Nagy Judit szervező, a Szabad Színház vezetője.

Jó csalogatónak bizonyult a kis Cupido
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Ilyenkor bevált szokás egymás megajándékozása, úgyhogy a pénteki alkalmon a többi között hagyományos magyar mézeskalácsmintákat s így mézeskalácsokat készíthettek a jelenlévők. Seregély Mirtill saját ütőfagyűjteményéből is hozott pár darabot az Igézőbe, így a lelkes-krea­tív emberek a helyszínen saját mézeskalácsaikat is megformálhatták, majd megsüthették. Az ajándékba szánt műremekekről a tradicionális motívumok köszöntek vissza: a házasságot szimbolizáló galambpár, a párját kereső, így fütyülő madár, vagy éppen az életfa.

Ezenkívül kvízjátékok, további kézműves-foglalkozások, valamint szerelmi sütemény- és bájitalkóstolás is fokozta a hangulatot. Péntek este ugyanitt anya-lánya kiállítás nyílt Gulyás Gabriella bábjaiból, babáiból és Gajcsi Blanka ötvösmunkáiból.

Azt, hogy jól sikerült a rendezvény, mutatja: a felszerelkezett, utcán időző kis Cupido bizony sikerrel járt…

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában