Támogatják a civileket

2020.02.27. 20:00

Az enyingi költségvetés több település intézményi társulására lett tervezve

A képviselő-testület szerdán délután zárt üléssel kezdte munkáját a művelődési házban. Kitüntetési javaslatról tárgyaltak, pályázatot írtak ki a városgondnokság vezetői munkakörére, beszámoló hangzott el a Jó tanuló – Jó sportoló pályázatról, valamint elbírálták a Vas Gereben-ösztöndíj új pályázatait.

V. Varga József

A grémium huszonegy előterjesztést tárgyalt. Jobbról: Viplak Tibor polgármester és Bodor Katalin jegyző, valamint négy önkormányzati képviselő: Méreg János, Lelkes Ákos, Pallag Mihály és Nyikos István Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A városi grémium elfogadta a mikrokörzeti szociális és gyermekjóléti intézményi társulás (Enying, Dég, Lajoskomárom, Lepsény, Mezőkomárom, Mezőszentgyörgy és Szabadhídvég) idei költségvetését. A társulás bevételi és kiadási főösszegét egyaránt 260 millió forintban állapították meg.

A képviselő-testület együttműködési megállapodást kötött a településen működő civil szervezetekkel. A városi sportegyesületet évi 4,1 millió forinttal, a polgárőr-egyesületet 400 ezer forinttal támogatják. 200-200 ezer forinttal támogatják a borkedvelők rendjét, a borbarát klubot, a városvédő és -szépítő társaságot, a Rozmaring nyugdíjasklubot és az Enying testvérvárosi kapcsolataiért egyesületet, 100 ezer forinttal a Barátság nyugdíjasklubot, 50 ezer forinttal a Rákóczi Szövetséget.

Az önkormányzat 2017 nyarán kötött üzemeltetési szerződést a Cinca–Csíkgát– Sió Vízgazdálkodási Társulattal az Enyingi-ér 2+451–2+579 kilométeres szakasza között a burkolt árok mederfenék-sülylyesztésének megvalósítására a vizek károkozás nélküli levonulása érdekében. A tervezett munkákhoz szükség volt vízjogi létesítési engedély beszerzésére. Az engedélyezési költségek csökkentése érdekében a szerződő felek az üzemeltetési szerződés módosítását tervezték, de ez nem történt meg, mert a beruházás közcélú jellegét egy egyszerű nyilatkozattal is igazolni lehetett. Az előterjesztés most az üzemeltetési szerződés ténylegesen szükséges egyetlen módosítását javasolja, mely szerint a feladatok kiegészülnek a szennyvízátemelő állomások melletti önkormányzati tulajdonú területek tisztán tartási munkáival.

A grémium huszonegy előterjesztést tárgyalt. Jobbról: Viplak Tibor polgármester és Bodor Katalin jegyző, valamint négy önkormányzati képviselő: Méreg János, Lelkes Ákos, Pallag Mihály és Nyikos István
Fotó: V. Varga József / Fejér Megyei Hírlap

A testület jóváhagyta a polgármester által kötött szerződéseket: egyebek között az Enying Zöld város (városközpont-rehabilitáció) elnevezésű projekthez kapcsolódó közbeszerzési eljárás teljes körű lebonyolítását tartalmazó szerződést; áramszolgáltatási hálózati csatlakozási szerződést; a város szolgáltató intézményének adatkezelési hozzájárulásra vonatkozó szerződését; a család- és gyermekjóléti központ kialakítását célzó vállalkozási szerződést; szolgáltatási GDPR szerződéseket.

Tájékoztató hangzott el az önkormányzati képviselők választópolgárokkal történő kapcsolattartási kötelezettségéről, meghatározták a köztisztviselői teljesítménykövetelmények főbb céljait, módosították a „városháza” szervezeti felépítését, tagozódását.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában