szakmai konferencia

2020.02.07. 14:30

Az emlékhelyek mutatkoztak be most Kápolnásnyéken

A Nemzeti Örökség Intézete segíti, támogatja azokat az intézményeket, melyeket Nemzeti vagy Történelmi Emlékhely kategóriát kaptak. A csütörtöki szakmai konferencián ők mutatkoztak be a Halász-kastélyban.

S. Töttő Rita

Radnainé Fogarasi Katalin a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója köszöntötte a konferencia résztvevőit Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

2011-ben az Országgyűlés elfogadott egy törvényt, létrehozva a Nemzeti Emlékhely és a Történelmi Emlékhely kategóriát. Ezt követően számos olyan fontos létesítmény, műemlék, szellemi központ kapott rangot és költségvetési támogatást, amelyek kiemelkedő jelentőséggel bírnak – fogalmazott L. Simon László, az Ország­gyűlés kulturális bizottságának alelnöke, országgyűlési képviselő a Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek Konferenciáján csütörtökön, melyet Kápolnásnyéken, a Halász-kastélyban rendeztek, és ahol a Nemzeti és Történelmi Emlékhelyek munkáját, szerepét mutatták be. Fejér megyében többek közt a pákozdi Katonai Emlékpark tartozik a Nemzeti Emlékhelyek sorába – emelte ki a képviselő.

Radnainé Fogarasi Katalin a Nemzeti Örökség Intézete főigazgatója köszöntötte a konferencia résztvevőit
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

– Öt éve a Nemzeti Örökségek Intézete indította el az Emlékhelyek Napja rendezvénysorozatát, és álmodta meg, hogy legyen a nemzeti emlékhelyeknek is ünnepe – fogalmazott Radnainé Fogarasi Katalin az intézet főigazgatója, nem titkolva, hogy céljuk: idén legalább 100 ezres látogatói létszámot érjenek el a nemzeti emlékhelyeken. – Aki a magyar emlékhelyeket megismeri, Magyarország történelmét is megismeri – fűzte hozzá.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában