márciusban jubilál

2020.02.25. 07:30

A hősiesség példáinak állított emléket a KEMPP

A Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete és Pákozd önkormányzata egy évtizedes munkájának eredményeként jöhetett létre a Katonai Emlékpark, amely 2012-től már a Nemzeti Emlékhely rangot is magáénak tudhatja.

Tihanyi Tamás

Múltat idéz, de a jövőre int és utal mindaz, ami a Katonai Emlékpark bemutatója Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Az elmúlt egy évtizedben éven­te több tízezer látogató kereste fel a Mészeg-hegyen lévő nagyszerű történelmi helyszínt, megismerkedve a magyar honvédek országunk védelméért folytatott helytállásával, hősiességével és halált megvető áldozatvállalásával.

Múltat idéz, de a jövőre int és utal mindaz, ami a Katonai Emlékpark bemutatója
Fotó: Tihanyi Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Azt szinte bizonyosnak gondolom, hogy ez a létszám idén csak több lehet – állítja Görög István nyugállományú ezredes, a létesítmény ügyvezetője. Az emlékpark március 7-én 10 órakor ünnepli meg alapításának tizedik évfordulóját, s egyben köszönti majd a tizenegyedik évadot. De ezzel nem lesz vége a rendezvények sorának: március 19-én például Négyesi Lajos és Böhm Martin hadtörténészek lesznek a Katonai Emlékpark kiállításának előadói: a második világháború Fejér megyei eseményeiről beszélnek majd.

Az elképzelések szerint az idei év egyik legfontosabb eseménye az emlékhelyek napja lesz május 9-én, amely idén egybeesik az európai béke napjával. Erre a rendezvényre rendkívüli módon készül a Katonai Emlékpark, reményeik szerint ez igazán különleges alkalom lesz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában