a kukáktól pár méterre

2020.01.05. 13:56

Tűzijáték maradványok: „életképek” Székesfehérváron

Nem csak a közösségi oldalakon kering mindenhol, de bárki láthatja a saját szemével is: úton-útfélen elhasznált tűzijáték maradványok hevernek az utcán szanaszét, padokon, játszótereken, kutyafuttatókban és a zöld felületeken. Pár grammnyi, kilónyi hulladék. Tényleg olyan nehéz bedobni a kukába? – vetik fel a kérdést a lakosok, jogosan.

S. Töttő Rita

A Csónakázó-tónál, a Palotavárosban, a Tóvárosi lakónegyedben, a Köfémen – csak pár székesfehérvári helyszín, ahonnan tűzijáték maradványokkal teli életképeket posztoltak a lakosok a szilveszter utáni napokban, még öt nappal az ünnep után – vasárnap is. A hulladék mind frekventált területeken árválkodik: játszótereken, padokon, sétányok, zöld területek mentén, ott, ahol a szilveszter érte a pirotechnikát használó ünneplőket.

Tűzijáték maradványok a városban – a háttérben csupán pár méterre a kuka Fotó: STR

Mindegyik olyan helyszín, amely csupán rövid sétányira található egy kukától. Ahová mégsem kerültek be ezeknek a szórakoztató alkalmatosságoknak a maradékai – a lakosság azonban egyetért abban, hogy ez nem a városban szolgálatot teljesítő szemétszállító vagy a közterületek tisztaságáról gondoskodó Városgondnokság feladata lenne – amely persze nyilván igyekszik majd a héten eltakarítani a szemetet a városból -, hanem azé, aki sok ezer, tízezer vagy éppen százezer forintot fordított az eszközökre, a pillanatnyi hangos égi tüneményre. Az ünnepnek azonban vége, az újév már közel egy hete elkezdődött – a hulladék azonban maradt.

Ezek is érdekelhetik