Egy héten át

2020.01.25. 10:30

Trónon az uralkodók – Lezajlott a Ciszterci Diáknapok-sorozat

Kilencedik alkalommal rendezték meg a Ciszterci Diáknapokat a nagy múltú intézményben és idén először egy egész iskolai héten át zajlott a mozgalmas sorozat. A hét utolsó napján kiderült az is, hogy ki lett a király s a királynő.

Palocsai Jenő

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Bár a diákok százaitól nyüzsgő aulában Orosz Ágoston, az iskola igazgatója fogadott minket, kérdéseinkre Párkányi Veronika, a Ciszterci Diákképviselet négytagú elnökségének egyik tagja mutatta be a rendezvényt.

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Hétfőn Ki mit tud? volt, ahol énekeltek, táncoltak, sőt légtornász-mutatványokkal is előrukkoltak. Kedden az 5–11. évfolyamosok osztályéneklési versenye zajlott, de kedden lehetett megnézni a végzős diákok kampányvideóit is, melyek segítenek eldönteni, ki is legyen közülük a király és a királynő. Szerdán kezdetben kampánytáncok voltak, majd délután megkezdődtek az osztályharcok a 7–11. évfolyamosok között. A rendezvény célja az, hogy összekovácsolja a közösséget, és hogy a végzősök méltóképpen búcsúzhassanak az iskolától.

A vetélkedő valódi célja a közös játék volt, nem a győzelem
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A királyválasztás még csütörtökön délután megtörtént, ám annak eredménye hétpecsétes titok volt egészen péntek este nyolcig, amikor is fellebbent a fátyol, és kiderült, hogy ebben a tanévben a 12. c osztály győzött, így Brunner Mátyás és Sommer Anna nyerte el a trónt.

Brückner Ákos Előd O.Cist spirituális vezető azt nyilatkozta: – A verseny legszebb vonása, amin mi is meglepődtünk, hogy most először nem egymás ellen, hanem egymást támogatva versengtek, ami nagyon keresztény és mélyen emberi magatartás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában