Mindenki megtalálhatja a megfelelő programot

2020.01.22. 07:10

Továbbra is őrzik a névadó emlékét a Gyümölcs utcai lánykollégiumban

24. alkalommal rendezik meg a Nemes Nagy Ágnes-hetet a 20. századi esszéíró, költőnő nevét viselő Gyümölcs utcai lánykollégiumban.

Dévai N. Csaba

Egy, a költőnőtől származó, és egy szabadon választható verset adtak elő a zsűrinek és az érdeklődőknek a regionális szavalóversenyen induló diákok

Fotó: Dévai N. Csaba / Fejér Megyei Hírlap

Kulturális és sportrendezvényekkel tisztelegnek a Kossuth-díjas művész emléke előtt.

– Nekem és az elődeimnek is az volt a célunk, hogy olyan példát állítsunk a gyerekek elé, ami kulturálisan és minden egyéb szempontból beépíthető egy kamasz diák mindennapjaiba, életébe is – nyilatkozta Nyikusné Tatai Szilvia, az intézmény igazgatónője. – Mivel Nemes Nagy Ágnes költőnő volt, adja magát a szavalóverseny, amely szintén 24 éve, nevének felvétele óta hagyomány. Szép magyar beszéd versenyünkön pedig Nemes Nagy Ágnes esszéírói munkásságából választhatnak az indulók. Azokra a diákokra gondolva pedig, akik inkább sportolással szeretnének emlékezni, asztalitenisz-bajnokságot rendezünk, hiszen ez volt a költőnő kedvenc elfoglaltsága. Az idén 20 éves vizuális kommunikáció szakkörhöz kapcsolódva képzőművészeti alkotói versenyt is hirdettünk a megye kollégistáinak. Előzetesen a költőnő Fák című versét választottuk ki, amelyet a rendelkezésükre bocsátott eszközök segítségével, az általuk kigondolt módon kell megjeleníteniük.

Egy, a költőnőtől származó, és egy szabadon választható verset adtak elő a zsűrinek és az érdeklődőknek a regionális szavalóversenyen induló diákok
Fotó: Dévai N. Csaba / Fejér Megyei Hírlap

A január 20–24. közötti esemény részeként szerdán, a Magyar Kultúra Napján a József Attila Kollégium színháztermében ünnepi műsorral készülnek 19 órai kezdettel, míg csütörtökön 16 órától Májer Ágnes meseterápiás szakember tart rendhagyó irodalomórát. Emellett január 31-ig tekinthető meg a kollégium szakköreinek alkotásaiból készülő kiállítás.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában