egyre fiatalabbakat kell kezelniük

2020.01.03. 07:10

Szilveszteri delírium – Az alkoholt vitték túlzásba ezúttal is az emberek Fehérváron

Mozgalmas éjszakája volt szilveszteréjjel a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház sürgősségi osztályának, valamint a fehérvári mentőszolgálatnak is. A tapasztalataik igen egy irányba mutatnak: az alkoholt vitték túlzásba ezúttal is az emberek.

S. Töttő Rita

Forrás: Shutterstock

Fotó: Syda Productions

Nagyon sokan érkeztek szilveszterkor a kórház sürgősségi osztályára alkoholos delíriumban – s mint kiderült, java részüket detoxikálni is kellett. A hírlap kérdésére Sárkány Ágnes, az osztály vezető főorvosa azt mondta, körülbelül kétszer, két és félszer annyi beteget kellett alkoholprobléma miatt ellátni, mint egy átlag hétköznapon. Persze a szilveszterre felkészültek a szakemberek, hiszen a duplázódás ebben az időszakban, mondhatni, természetesnek számít. Az azonban kevésbé, hogy egyre fiatalabbakat kell kezelniük, hangsúlyozta a doktornő. A fiatalkorúak ugyanis egyre többen vannak, tette hozzá.

A mentők is felkészültek szilveszterkor a „rohamra”, megerősített szolgálattal indultak neki az éjszakának, tudtuk meg. Az Országos Mentőszolgálat kommunikációsa szerint az év utolsó napján Fejér megyében – azon túl, hogy egy közlekedési balesethez riasztották a mentőket – a bajtársaknak három felnőttet kellett túlzott alkoholfogyasztás miatt ellátniuk.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában