tomboló tűzvész

2020.01.16. 07:48

Székesfehérvár 10 000 eurót ajánl fel az ausztrál államnak

Korunk talán egyik legnagyobb természeti katasztrófája zajlik jelenleg Ausztráliában, soha nem látott méretű és hevességű tüzek tombolnak 10,7 millió hektárnyi, vagyis körülbelül magyarországnyi területen – írja közösségi oldalán Székesfehérvár polgármestere.

feol.hu

A NASA Földi Obszervatóriuma által 2020. január 9-én készített műholdfelvételen füstoszlopok szállnak fel az erdőtüzek sújtotta dél-ausztráliai Kenguru-szigetről

Forrás: MTI/EPA

Fotó: -

„Egy ilyen katasztrófa mind okaiban, mind következményeiben globális probléma, aminek a kezelése közösségek globális együttműködését és szolidaritását igényli. Székesfehérvárnak szerepet kell vállalnia ebben, ha szükséges, akkor az országban vezető szerepet, ahogyan a Notre Dame leégése kapcsán is tettük. Városunk ezért 10 000 eurót ajánl fel az ausztrál államnak vagy egy általa megjelölt szervezetnek. Erről természetesen egyeztetni fogunk a canberrai magyar nagykövetséggel.

Tisztában vagyunk vele, hogy a probléma nagyságrendje messze túlmutat a felajánlásunk méretén, és azzal is, hogy Ausztrália gazdag és önállóan cselekedni képes nemzet. Azonban a probléma nagysága nem indok a tétlenségre, hiszen amíg egy földi légkörben, ökoszisztémában élünk, addig a probléma nem egy nemzetállamé, hanem mindannyiunké, éljünk a világ bármely pontján.„

A teljes poszt itt olvasható:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában