külön kukába gyűjtsük a szelektívet, ne zsákba

2020.01.16. 07:10

Sárga zsák helyett kétkukás rendszert vezetett be a Depónia több településen

Több olvasónk is meglepetten tapasztalta, hogy nem kapott a megszokott módon sárga színű zsákot a házhoz menő szelektív hulladékgyűjtés kapcsán. Nos, ettől az évtől kezdve ne várják a zsákokat!

Borsányi Bea

A szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék bármilyen áttetsző zsákban továbbra is kihelyezhető a kuka mellé Fotó: FMH-archív

Fotó: nagy

Valószínűleg többeknek elkerülte a figyelmét az év végén levélben küldött tájékoztató, amelyben a Depónia arról értesítette a lakosokat, hogy 2020-ban már nem biztosít a társaság sárga zsákot. Mint ahogy azt lapunk Polónyi Dórától, a Depónia Nonprofit Kft. PR-vezetőjétől megtudta, nem minden településen osztottak zsákot, ráadásul ez eredetileg sem tartozott bele a közszolgáltatási tevékenységbe, csak egy gesztus volt.

A szelektíven gyűjtött csomagolási hulladék bármilyen áttetsző zsákban továbbra is kihelyezhető a kuka mellé
Fotó: FMH-archív

Hosszabb távon a Közép-Duna vidéke önkormányzati hulladékgazdálkodási társulási projekt keretében az a cél, hogy minél több helyen bevezetésre kerüljön a kétkukás rendszer: egyikben a háztartási hulladékot, a másikban pedig – az üveg kivételével – a szelektív hulladékot lehet gyűjteni. Az érintett településekkel már folynak az egyeztetések arról, mikor és hogyan osztják ki a második kukákat az év során. Bizonyos településeken, így például Csákváron és Ürömön már működik a rendszer. A szelektíven gyűjtött csomagolási hulladékot továbbra is elviszik, ha azt bármilyen áttetsző zsákban a hulladékszállítási naptárban megjelölt napokon a kuka mellé kihelyezik.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában