kiosztották a szociális tüzelőt

2020.01.04. 07:20

Rakodógépre pattant a kőszárhegyi faluvezető!

A tűzifa darabolása és kiszállítása jelentős közösségi összefogással zajlott a faluban. Még a polgármester is rakodógépre pattant!

V. Varga József

as

Fotó: Nagy Norbert

A településen élő szociálisan rászorulók részére a Belügyminisztérium mintegy 50 erdei köbméter tűzifát biztosított télire. A fa darabolása és kiszállítása az öt hétvégén át tartó önkéntes munkát követően fejeződött be, amikor is összesen 19-en vettek részt a munkákban.

Takács István képviselőtől, a szociális bizottság elnökétől megtudtuk: az időszakot tekintve voltak, akik egy-egy délelőttön tudtak segíteni, de számosan akadtak, akik bőven 30 óra feletti munkát vállaltak a közösségért. A Sümegi–Sveiger–Csada hármas például 63 órát teljesített, Kosztolányi Éva „kultúros” szorgalmasan vitte az elemózsiát és a meleg teát, Borján Péter polgármester rakodógéppel hordta és pakolta a tűzifát, míg Jónás László vagy 14 kanyart is megtett billentős kisteherautójával. A tekintélyesebb átmérőjű rönkök darabolása indokolttá tette egy nagyobb teljesítményű motoros fűrész beszerzését, tisztességgel fogyott a benzin, a motorolaj, a lánckenő olaj, több garnitúra láncot használtak el, s mivel sokan a saját gépükkel dolgoztak, az önkormányzat új láncokat is vásárolt.

Vezető képünk illusztráció!

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában