Országos Diákparlament

2020.01.30. 07:35

Mintegy 250 diák érkezik a megyékből és a fővárosból pénteken Fehérvárra

Mészáros Attila alpolgármester szerda délelőtt ismertette az Országos Diákparlament (ODP) programját és annak pontos részleteit. Hétvégén több száz fős tömeg vonul majd helyszínről helyszínre.

Palocsai Jenő

A rendszerváltás óta tizedik alkalommal gyűlésezik az Országos Diákparlament, ezúttal Székesfehérváron. A megyeszékhely megfelelő rutinnal és felkészültséggel néz szembe a szervezés kihívásaival, ugyanis már kétszer adott otthont az érdekvédelmi szervezet országos gyűlésének az elmúlt három évtizedben.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta: – Ez ma a legfontosabb egyeztető fóruma a köznevelésben tanuló fiataloknak, ahol a fenntartókkal és a minisztériummal tudnak eszmecserét folytatni az őket érintő kérdésekről.

Mintegy 250 diák érkezik a megyékből és a fővárosból pénteken délután, hogy a szakmai programokkal tűzdelt három napot Fehérváron töltsék. A program első fontos mozzanata péntek este, a Vörösmarty Színházban tartott nyitó plenáris ülés lesz, ahol a 2017-ben Székesfehérváron megalakult Országos Diáktanács négy tagja fog beszámolni az elmúlt három év munkájáról. Az is kiderül, hogy a 2014-ben elfogadott ötven pontot mennyire sikerült teljesíteni.

A háromnapos esemény vasárnap zárul, így egész hétvégén számíthatnak a fehérváriak arra, hogy 250 fiatal vonul majd néha egyik helyszínről a másikra, megyetáblák erdeje alatt.

Ezek is érdekelhetik