Országos Diákparlament

2020.01.30. 07:35

Mintegy 250 diák érkezik a megyékből és a fővárosból pénteken Fehérvárra

Mészáros Attila alpolgármester szerda délelőtt ismertette az Országos Diákparlament (ODP) programját és annak pontos részleteit. Hétvégén több száz fős tömeg vonul majd helyszínről helyszínre.

Palocsai Jenő

Székesfehérvár adott otthont a 2017. évi Országos Diákparlamentnek

Fotó: FMH-archív

A rendszerváltás óta tizedik alkalommal gyűlésezik az Országos Diákparlament, ezúttal Székesfehérváron. A megyeszékhely megfelelő rutinnal és felkészültséggel néz szembe a szervezés kihívásaival, ugyanis már kétszer adott otthont az érdekvédelmi szervezet országos gyűlésének az elmúlt három évtizedben.

Mészáros Attila alpolgármester elmondta: – Ez ma a legfontosabb egyeztető fóruma a köznevelésben tanuló fiataloknak, ahol a fenntartókkal és a minisztériummal tudnak eszmecserét folytatni az őket érintő kérdésekről.

Mintegy 250 diák érkezik a megyékből és a fővárosból pénteken délután, hogy a szakmai programokkal tűzdelt három napot Fehérváron töltsék. A program első fontos mozzanata péntek este, a Vörösmarty Színházban tartott nyitó plenáris ülés lesz, ahol a 2017-ben Székesfehérváron megalakult Országos Diáktanács négy tagja fog beszámolni az elmúlt három év munkájáról. Az is kiderül, hogy a 2014-ben elfogadott ötven pontot mennyire sikerült teljesíteni.

A háromnapos esemény vasárnap zárul, így egész hétvégén számíthatnak a fehérváriak arra, hogy 250 fiatal vonul majd néha egyik helyszínről a másikra, megyetáblák erdeje alatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában