Vége a téli szünetnek

2020.01.29. 07:25

Ha van hó, ha nincs, a négykezes keddek résztvevői biztos kézzel teremtettek téli hangulatot

A hosszú téli szünetet követően összegyűltek a lányok és az asszonyok a Hetedhét Jétékmúzeum emeletén, hogy beszélgetve, jó hangulatban alkossanak valami nagyszerűt.

Palocsai Jenő

Száraz nemezeléses technikával készültek a hóemberek a Hetedhét Játékmúzeumban Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Ezúttal hóemberkészítés volt a feladat, száraz nemezeléses technikával

Dallos Zsuzsanna, a foglalkozás vezetője elmondta:

– Ezen a kedden éppen hungarocellgömbökre viszünk fel nemezelőtűvel birkagyapjút, így készítjük a hóemberek testét alkotó, eltérő nagyságú fehér gömböket, de lesz kalapja és sálja is a szabad ég alatt most nem készíthető, kedves figurának. A foglalkozásvezető nagy örömmel számolt be arról, hogy az alkotó kedvű csapat jelentős része egy állandó mag. Ők valamennyi négykezes kedden megjelennek, tapasztalatukkal, lelkesedésükkel is támogatják az alkotókedvvel megáldott társaikat.

Száraz nemezeléses technikával készültek a hóemberek a Hetedhét
Játékmúzeumban Fotó: Nagy Norbert

Veszeli Dorottya művelődésszervező, a játékmúzeum munkatársa felhívta a figyelmet, hogy megváltozott a jelentkezési rend a foglalkozásokra. A kedd zajló volt az első idén és egyben az első olyan, ahol regisztrálni kellett, mert tavaly kissé kezelhetetlenné vált a Négykezes kedd a résztvevők túljelentkezése miatt.

Több idősebb hölgy jár ide, de vannak fiatalok és kismamák is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában