Töröm, töröm a mákot

2020.01.09. 14:25

Dúdoló Fehérváron – Az énekek, játékok színesebbé teszik a személyiséget

Az elmúlt években megnőtt az igény az egészen kicsi gyermekekkel is látogatható, készségeket fejlesztő foglalkozásokra, amelyeket egyre több intézmény kínál már vidéken is. Az anyukák és a kisebb-nagyobb babák pedig élnek is a lehetőséggel.

Borsányi Bea

A foglalkozásokon az egészen apró csemetéket várják közös szórakozásra Fotó: Fehér Gábor

Fotó: gaborfeherphoto

A Fejér Megyei Művelődési Központ szervezésében havonta két alkalommal várják az érdeklődő szülőket és legfeljebb 3 éves csemetéiket a Rác utcai Mesterségek Házába a Dúdoló elnevezésű programra. A foglalkozásokon, amelyeket Pintérné Markovich Marcella tanítónő, két kisgyermek édesanyja vezet – másfél éves fiacskája szintén a foglalkozások résztvevője –, dunántúli simogatókat, érintgetőket játszanak, magyar népdalokat énekelnek, valamint ritmushangszereket is használnak. A nagyobbacska gyerekek már be is tudnak kapcsolódni a játékok koreográfiájába.

A foglalkozásokon az egészen apró csemetéket várják közös szórakozásra Fotó: Fehér Gábor

„Másfél éve mennek a foglalkozások, és akkora az érdeklődés, hogy a havi egy alkalom kevésnek bizonyult, így május óta már két foglalkozást is tartunk. Akik rendszeresen járnak, azoknál szépen látni a fejlődést: többségük amikor beszélni kezdett, mindjárt énekelt is”, mondta el a foglalkozásvezető. Az alkalmak az éneklés mellett közös játékra és egy kis szülői eszmecserére is lehetőséget adnak, az órák után szívesen maradnak még a résztvevők. „Szülő és gyermek egyaránt élvezi ezeket a foglakozásokat. A kicsiknek segít a beilleszkedés megtanulásában és a nyelvi fejlődésben, a szülőknek pedig jó lehetőség arra, hogy kimozduljanak otthonról és hasonló helyzetben lévőkkel beszélgessenek, tapasztalatokat cseréljenek”, mondta az egyik édesanya, aki 17 hónapos kislányával szinte a kezdetektől az egyik állandó résztvevője a Dúdolónak. A foglalkozások ingyenesek, de regisztrációhoz kötöttek: alkalmanként legfeljebb 15 édesanyát tudnak fogadni kisgyermekével.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában