meghitt hangulatban

2019.12.13. 14:30

Teljessé vált életek – Az újszülötteket köszöntötték Alapon

A nőből édesanya, a férfiből édesapa lett – így vált teljessé mindkettejük élete.

Szanyi-Nagy Judit

Akiknek bölcsője most Alapon ring, avagy tizenöt kisgyermek született az idei esztendőben Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– A gyermek egy igazi kis csoda, aki a mindennapjainkat boldogabbá, értékesebbé teszi, az éjszakáinkat pedig rövidebbé – üdvözölte családias hangulatban a megjelent újszülötteket és szüleiket Kaszás Ildikó védőnő. Gyorsan leszögezzük: a kisebb létszám nem az érdektelenségnek, hanem a gyermekeket megtizedelő betegségnek volt „köszönhető”. Az idei esztendőben ugyanis tizenöt új állampolgárral gyarapodott Alap: kilenc kisfiúval és hat kislánnyal. Őket köszöntötték csütörtökön a művelődési házban. Ahogyan az lenni szokott, egy kisebb műsort – amelyben Nagy Richárd zenélt és énekelt –, valamint egy, az újszülötteket bemutató diavetítést követően került sor a személyre szóló ajándékcsomagok átadására, amelyben egy-egy pléd is helyet kapott. Mellé az állampolgári tanúsítvány dukált.

A 2019-es esztendőben tizenöt kisgyermek érkezett a világra, mármint ennyi azoknak a picuroknak a száma, akik születésük óta Alapon élik mindennapjaikat. Hatan kislányok, kilencen kisfiúk. Őket köszöntötték csütörtökön a művelődési házban – meghitt hangulatban.
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

– A gyermeket tiszteletben kell fogadni, szeretetben kell nevelni, és szabadságban kell elbocsátani. Azt kérem a gyermekektől – bár ők most még nem értenek –, hogy bárhová sodorja őket az élet rohanó árja, soha ne feledjék, hogy bölcsőjük Alap településen ringott, s büszkén, szeretettel gondoljanak kis hazájukra, Alapra, és annak lakosaira – köszöntötte az ünnepelteket Szalai János Milán polgármester.

Akiknek bölcsője most Alapon ring, avagy tizenöt kisgyermek született az idei esztendőben
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Ebben az évben a település legelső gyermeke január 11-én született, legutóbb pedig december 10-én érkezett kis jövevény Alapra.

A csöppségeket és szüleiket meleg teával, pogácsával és süteménnyel látták vendégül a meghitt hangulatú köszöntést követően.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában