Egy alkalom, amikor mindenki mosolyog

2019.12.02. 07:05

Közel százan vettek részt az előszállási Mikulásfutáson

Előszállás és Nagykarácsony mintegy hat kilométerre fekszik egymástól. Ezt december elején különösen jól tudják a két település lakói.

Szanyi-Nagy Judit

Óvodástól a hetvenévesig közel százan döntöttek úgy, hogy Előszállásról Nagykarácsonyba jutnak Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

Pontosabban az előszállásiak: ugyanis ők azok, akik a december 6-ai Mikulásünnephez kapcsolódva évről évre futást szerveznek a faluból indulva a Mikulás hazai főhadiszállásáig, immár több mint tíz éve. Idén mintegy százan vettek részt az eseményen, melyet jóllehet, a közeljövőben át kell nevezni – nevetett Tábiné Nyúl Gabriella szervező. Ennek oka, hogy a résztvevők többsége ezúttal inkább kétkerekűvel tette meg a több kilométeres távot.

Óvodástól a hetvenévesig közel százan döntöttek úgy, hogy Előszállásról Nagykarácsonyba jutnak Fotó: Tábiné Nyúl Gabriella

A Mikulásfutás Előszálláson gyertyagyújtással kezdődött, s Nagykarácsonyban ugyanezzel a programelemmel végződött. Előbbiben a hagyományőrző nyugdíjasklub tagjai, utóbbiban a két polgármester, Farkas Imre és Scheier Zsolt működtek közre. A nagykarácsonyi adventi műsort közösen, mosolyogva csodálták a két település lakói.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában