Szilveszterkor is felülhetünk

2019.12.31. 14:00

Nem zár be az év végén – Tovább marad az óriáskerék, mert szeretik a fehérváriak

Február végéig marad az óriáskerék – jelentették be az üzemeltetők. A látványosságot megszerették a fehérváriak, ezért legalább két hónappal tovább fogadja a városi panorámára kíváncsi utazókat.

S. Töttő Rita

Szédítő magasság – már az óriáskerék lábánál is Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Igazi ékessége lett az ünnepi díszekbe öltöztetett belvárosnak az óriáskerék. A szeptember 20-a óta üzemelő különleges építmény az idősebb korosztályt a vidámparki színes pléhdobozos óriáskerékre emlékeztette, amely boldog gyermekkori emlékeket idéz sok fehérváriban. Az új, Zichy ligetben felállított változat pedig a mai gyermekek számára tartogat izgalmas élményeket. A helyszínnel azonban a panoráma is megváltozott – láthatóvá vált a nyüzsgő belváros.

Az idén szeptember 20-a óta a Zichy ligetben felállított óriáskerék az első tervek szerint 2019. december 31-ig várta volna a magasba kívánkozókat – vagyis szilveszterkor bezárt volna. A Fejér Megyei Hírlapnak azonban elmondta az üzemeltető: az új óriáskerék olyan nagy sikernek örvend, hogy az itt-tartózkodását meghosszabbították 2020 február végéig.
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A telepítéskor még arról volt szó, hogy 2019. december 31-ig várja a fehérváriakat az új óriáskerék, ám olyan nagy sikernek örvend, hogy meghosszabbították 2020 február végéig – mondta el a Hírlapnak Németh Károly üzemeltető. Így tehát az óriáskerék, amely járt már a Sziget Fesztiválon, Siófokon, Budapesten és Győrben is, még tovább boldogítja a székesfehérváriakat! Huszonnégy kabinban 144 fő fér el, akik három kört tesznek meg utazásuk során.

Szédítő magasság – már az óriáskerék lábánál is
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

– Elképesztő távlatokat lát az ember a tetején – fogalmazott egy apuka, aki friss élményeit osztotta meg velünk leszállás után. A fedélzetről két trombitáló kisgyerekkel tért vissza a földre, akik bátor férfiemberekként állták a sarat. A magasba lendülve ugyanis kicsit azért megremeg az ember lába – főleg, amikor a bíróság épülete „közeledik” indulás után. Utána, aki nyitva meri tartani, saját szemével győződhet meg arról, hogy Székesfehérvár felülnézetből is igazán varázslatos. Az emberek nyüzsgő hangyasereggé változnak, a belvárosi sétálóutca kígyózó mesevárossá. S ha megfordulunk, háttal a bíróságnak, újabb meglepetések várnak ránk. De nem árulunk el mindent, mostantól még legalább két hónapig ugyanis itt lesz. Szilveszterkor is nyitva lesz, így a szerencsések különleges látványra számíthatnak az ünneplő éjszakában.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában