rászoruló családok kapják

2019.12.15. 07:00

Karácsonyfákkal ékes a Rác utca

Szebbnél szebb, formás karácsonyfák állnak egy-egy Rác utcai ház előtt péntek délelőtt óta, s várják a nézelődőket december 22-ig.

Bokros Judit

Az Arany János-iskola fiataljai is kedves díszítést csináltak Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: NAGY NORBERT

A Fehérvári Kézművesek Egyesülete idén – egyéb rendezvényei mellett – egyedülálló programot is szervezett a karácsonyra hangolódás jegyében. Az „Advent a Rác utcában” keretében pénteken reggeltől egy család mellett fehérvári általános iskolai osztályok, csoportok díszíthettek föl összesen huszonöt fenyőfát a saját maguk által elképzelt módon, saját készítésű díszekkel.

A Munkácsy diákjainak a népszerű Diótörő adott ihletet
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Dél körül már sok látványosság akadt, s csupán néhány fa várt még ünnepi „ruhára”. A helyszínen munkálkodott a Németh László Általános Iskola 2. c osztálya, amelyet szülők is kísértek. Egyiküktől, Bárányné Kővári Edittől megtudtuk: a gyerekek nagyon örültek ennek a lehetőségnek, szívesen készültek a díszítésre. Arra törekedtek, hogy mindent kézzel, természetes anyagokból alkossanak, így került a fára festett toboz, textilből készült szaloncukor, hóemberré formázott csipesz, a gyerekek nevét pedig fölakasztható fakorongokra írták föl.

Az Arany János-iskola fiataljai is kedves díszítést csináltak
Fotó: Nagy Norbert / Fejér Megyei Hírlap

Mások is sok szépséggel rukkoltak elő, hol a ha­gyo­mány­őrzést, hol pedig az újí­tást helyezve előtérbe. A Munkácsy Mihály Általános Iskola fácskája például gyönyörű kékes színű díszítést kapott, amely a Diótörő balett alapján készült. A Vörösmarty Mihály Általános Iskolához tartozó fenyőre pozitív üzenetet hordozó idézetek, fogalmak kerültek egy-egy rajzolt díszen, s voltak fák, amelyeken almák, mézeskalácsok is helyet kaptak.

 

A díszítőket a Kézművesek Házában látták vendégül. A karácsonyfák december 22-ig láthatók, ezután rászoruló családok otthonába kerülnek.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában