az önkormányzat mellett mások is segítenek

2019.12.21. 07:30

Karácsony a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház gyerekosztályán

Közös énekléssel, kis karácsonyi koncerttel és ajándékokkal kedveskedtek a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórház újszülött-, csecsemő- és gyermekosztálya kis betegeinek és szüleiknek csütörtökön.

FMH

A fehérvári kórház gyerekosztályára is becsempészték a zenészek a karácsonyi hangulatot

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A több évtizedes hagyományokra visszatekintő eseményre a Mits zenészcsalád varázsolt ünnepi hangulatot. Szabó Hajnalka osztályvezető főorvos köszönetét fejezte ki a támogatóknak, akik adományaikkal egész évben segítik a beteg gyermekek gondozását, az ünnep közeledtével pedig szebbé teszik a kórházban töltött időszakot. Fehérvár önkormányzatát Östör Annamária egészségügyi, sport- és társadalmi fenntarthatósági tanácsnok képviselte. Az eseményen jelen volt Warvasovszky Tihamér, az Állami Számvevőszék alelnöke, Spányi Antal megyés püspök és a támogató szervezetek képviselői is.

A fehérvári kórház gyerekosztályára is becsempészték a zenészek a karácsonyi hangulatot
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Egyetlen család számára sem könnyű, ha a kisgyermekük kórházban van, különösen az ünnepek idején. Az intézményt egész évben, de különösen karácsonykor sok cég, vállalkozás és magánszemély segíti. A pénzbeli támogatás mellett a fehérvári önkormányzat nevében Östör Annamária ágyneműket, törülközőket és fürdőköntösöket adott át az osztály számára.

A játszósarokban felállított karácsonyfa mellett ülő betegek és szüleik végül a Mits családdal közösen énekeltek, játszottak, s a hangulatos kis koncerten egy kicsit elfeledték betegségüket.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában