közösségi közlekedés fejlesztése

2019.12.13. 07:15

Jövő évben indulhat a várt intermodális beruházás Fehérváron

Drága, de megéri – válaszolta lapunk kérdésére a csütörtöki Kormányinfo sajtótájékoztatón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter, akitől a vidéki közösségi közlekedés fejlesztésének Fejér megyei terveiről érdeklődtünk.

Osváth Sarolta

Bicske intermodális csomópontja több mint 15 milliárd forintból épülhet meg Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A miniszter megerősítette, hogy két városban, Székesfehérváron és Bicskén úgynevezett intermodális közlekedési csomópontot alakítanak ki, amely a vasúti és az autóbusz-közlekedést kapcsolja össze, megkönnyítve az utazók átszállását az egyik közlekedési eszközről a másikra. Így jelentősen lerövidülhet az utazások időtartama.

Bicske intermodális csomópontja több mint 15 milliárd forintból épülhet meg
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Mint Gulyás Gergely elmondta, a kormány szeptember végén megjelent határozata alapján uniós társfinanszírozással épülhet meg Bicske intermodális csomópontja. A döntés nyomán az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program forrásaiból 12,1 milliárd forint támogatás jut a 15,5 milliárd forint összértékű beruházásra. A székesfehérvári intermodális csomópont esetében jelenleg az előkészítés zajlik, ennek fedezetét is az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program biztosítja 836 millió forint értékben. E munka folyamán határozható meg a beruházás végleges műszaki tartalma és kivitelezésének ütemezése – tette hozzá.

A miniszter tájékoztatása szerint várhatóan a jövő év elején megkezdődhet a kivitelezés, és a kormányzat szándéka szerint a ciklus végére mindkét beruházás megvalósul – emelte ki.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában