Magyar Falu Program

2019.12.04. 07:35

Hálaadó istentisztelet a megújult sárkeresztúri hajlékban

A megújult gyülekezeti terem átadására invitált kedden a falu református egyházközsége.

Bokros Judit

Hajdú Szabolcs Koppány esperes hívekkel megtelt térben beszélt kedd késő délután Fotó: Pesti Tamás

Jeles alkalom volt ez mind Sárkeresztúr, mind a gyülekezet életében. A hálaadó istentiszteleten először Hajdú Szabolcs Koppány esperes hirdetett igét. A prédikáció azt járta körül, mitől is lesz egy keresztény közösség valóságos gyülekezet. Mitől lesz egy istentisztelet „okos”?

Attól, hogy azon olyan emberek jönnek össze, akik tudják, hogy az istentisztelet nem csupán heti egy órát jelent, hanem a hét többi napját is úgy töltik el, hogy az Istennek tetsző legyen – utalt rá az esperes. Ezek a hívek töltik meg igazi tartalommal a templomot, a gyülekezeti termet, s ők igazán megérdemlik, hogy szép hajlékuk legyen.

Hajdú Szabolcs Koppány esperes hívekkel megtelt térben beszélt
kedd késő délután Fotó: Pesti Tamás

A Magyar Falu Programban elnyert támogatásból megvalósult részleges, belső felújítás történetét, adatait Kiss Péter lelkész ismertette, aki szintén hálát adott mind a lehetőségért, mind az eddig elért eredményért.

Nagy előrelépés, hogy három hónap megfeszített munka után a megszépült gyülekezeti teremben ülhetnek. Nem állnak meg, a munkát folytatják – tette hozzá a lelkész.

A szép alkalom zárásaként Havas Judit előadóművésztől a Szabó Magda Az ajtó című regényéből készült monodráma volt látható.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában