Ünnep

2019.12.21. 07:15

Gyere el a jászolhoz még ma éjjel! Falukarácsony volt Dégen

Ne csak próbáld, cselekedj is úgy! – néztek farkasszemet az iskolás gyermekek nézőközönségükkel.

Szanyi-Nagy Judit

Forró tea a vásárban

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Arra szólították fel a zsúfolásig megtelt színházterem látogatóit, hogy karácsony idején különösen szeressék egymást, fejezzék be a zsörtölődést, s legyenek kedvesek embertársaikkal. Persze ezt nemcsak az ünnepek táján, egész évben észben kellene tartaniuk! – figyelmeztettek az ifjak.

A pénteki falukarácsonyon minden korosztály képviseltette magát a színpadon: az óvodások, iskolások énekeltek, táncoltak, a népdalkörösök daloltak, valamint vegyes korcsoportokban citeráztak, zárásképpen pedig néptáncoltak kicsik és nagyok egyaránt. Utóbbi esetében egy gyűjtés is kísérte a programot: bár a nagymamák kötényeket varrtak a gyermekek számára, a nézők egy perselyben az új néptáncruhákat támogatandó adományokat is hagyhattak.

Forró tea a vásárban
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Az utolsó, szeretetet szimbolizáló adventi gyertya kanócát Gárdonyi Sándorné polgármester lobbantotta lángra, köszöntőt László Péterné alpolgármester mondott. „A karácsonyi ünnepek gyorsan elszállnak, de ne feledjük el a családias pillanatokat: a békét, a szeretetet” – hangsúlyozta.

A forró teát, forralt bort és „disznóságokat” felvonultató többórás eseményen a faludíszítő verseny eredményéről is szó esett: az ötödik felhívásra összesen 18-an neveztek – noha a településen ennél többen döntöttek úgy, hogy kültéri fényekkel is megidézik a karácsony szellemét.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában