Sporttal elnyert mikuláscsomagok

2019.12.08. 07:40

Először szerveztek Mikulás focit a megyeszékhelyen

A frissen kiötlött sportesemény öt iskola és egy óvoda növendékeit mozgatta meg Szent Miklós napján. Mi a ciszter tornatermében követtük a bajnokság izgalmait.

Palocsai Jenő

Képünk a Munkácsy Mihály Általános Iskolában készült, ahol ugyancsak pattogott a labda: komoly cseleket láthattunk Fotó: Pesti Tamás

A Ciszterci Gimnáziumban, a Munkácsy Mihály, a Zentai, a Táncsics-iskolában és a Maroshegyi Óvodában zajlott sportesemény pénteken. A Széna Téri Általános Iskola diákjai már csütörtökön megküzdöttek a győzelemért, mondta Cser-Palkovics Zita, aki a Szabadművelődés Házától érkezett éppúgy, mint a másik szervező, Kozáriné Szabó Szilvia, aki elmondta: – A pályázat a helyi közösségfejlesztést támogatja, melynek egy szelete a Mikulás foci. A célunk az volt, hogy szorosabb kapcsolat legyen a gyerekek között, és ehhez most a sportot hívtuk segítségül.

Képünk a Munkácsy Mihály Általános Iskolában készült, ahol ugyancsak pattogott a labda: komoly cseleket láthattunk Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A ciszterciben Filó Zsolt vezényelte le a házi bajnokságot. A tornaterem korlátozott méretei miatt csak három játékos léphetett egyszerre a pályára a hatfős csapatokból, és pár percenként sorokat cseréltek. A kiskapura játszott bajnokságon a 6-7-8-as évfolyam vehetett részt, és már az első mérkőzés nagy izgalmakkal indult, ugyanis a kezdő sípszó után öt másodpercen belül zörrent is a háló, és tombolt az ideiglenes lelátó. A fődíj egy focilabda volt, a résztvevők kaptak érmeket, kupákat és persze mikuláscsomagot is.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában