a még szinte el sem kezdett életéért küzd

2019.12.05. 07:30

A fehérvárcsurgói Hannának is szüksége van a gyors segítségre

A Bakony oldalán meghúzódó település aktívan kiveszi a részét a térséget érintő eseményekből. Korábban gyűjtést szerveztek Léná­nak, a csókakői kutya­támadás kárvallottjának.

Palocsai Jenő

Fotó: pixabay.com

Egy fehérvárcsurgói család jár­ja a maga kálváriáját, de a lakosok és a helyi önkormányzat nem hagyja magukra őket ezekben a nehéz pillanatokban. Hanna 23 hónapos, vállig érő, tejfölszőke hajú, kék szemű, tüneményes kislány volt, mikor megbetegedett. Sokáig félrekezelték, míg végül meglett a valódi és meglehetősen félelmetes diagnózis: akut lym­phoid leukémia (ALL).

Minden támogatásnak örülnek!

A protokoll szerinti aktív szteroidos és kemoterápiás kezelést azonnal megkezdték, ami körülbelül nyolc hónapig tart, s ezzel nincs vége, ugyanis másfél évet felölelő utókezelés követi. Az édesanya babát vár, így nem viheti kezelésekre a kislányt, ennek megfelelően az apuka intézi ezeket a nehéz feladatokat, aki elmondta, folyamatos felügyeletet igényel a kislány – a nap 24 órájában.

A család anyagi helyzete gyakorlatilag kilátástalanná vált, miközben az azóta kétéves kislánynak a kezelések terhei mellett még szepszissel, vírusokkal és mellkasi műtétekkel is szembe kellett néznie.

– Rengeteg sütivásárt, fel­ajánlást kaptunk. Rendezvényeken is gyűjtöttek Hannának – mesélik a szülők, akik nagyon hálásak az önzetlen segítségért, gyerek-, illetve babaruhákért, tisztítószerért.

Bár természetesen a legnagyobb szükség az anyagi támogatásra van, mindenkinek nagyon hálásak, azoknak is, akik pelenkával, popsitörlővel vagy bármi aprósággal segítik a családot és a kétéves, kálváriát járó, kék szemű szőkeséget, aki a még szinte el sem kezdett életéért küzd.

Vezető képünk illusztráció!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában