Az esztétikumra is figyeltek

2019.11.25. 07:50

Valóra vált álom a móri sportpálya

Elsősöket avattak, eredményt hirdettek, valamint sportpályát adtak át a minap.

FMH

A létesítményt Spányi Antal (jobbra) szentelte fel

Fotó: iskola

Szent Erzsébet napján Spányi Antal megyés püspök mutatott be szentmisét a móri Szent Erzsébet Római Katolikus Általános Iskola közösségének a plébániatemplomban. Ezt követően került sor az elsősök avatására, melynek során Ambrózy Tamás püspöki biztos átadta részükre az iskolához tartozást szimbolizáló iskolai nyakkendőket.

A létesítményt Spányi Antal (jobbra) szentelte fel
Fotó: iskola

Az ünnepség keretében hirdették ki a Szent Erzsébetről szóló rajzpályázat eredményeit. A Móri Katolikus Iskola Alapítvány elnöke adta át az Erzsébet-díjakat az intézmény négy tanulójának, és az arra leginkább érdemesek könyvjutalmakat vehettek át a társaik körében végzett segítségnyújtásért, támogatásért. Meghatározó esemény volt, hogy elkészült az iskola sportlétesítménye is. Ezt Spányi Antal szentelte fel, és adta át hivatalosan is a diákoknak használatra. A létesítményhez sportpálya, játszóvár, öltöző tartozik.

A diákok már birtokba vették a sportpályát
Fotó: iskola

Az elkészült beruházással az intézmény közösségének régi álma vált valóra. A diákok a sportudvart a szabvány méretű pályákkal a testnevelésórákon, a délutáni sportszakkörök alkalmával, valamint a napközis és délutános foglalkozások, a pihenő idejében egyaránt használhatják. Az építés során a teljes felszereltség mellett az esztétikumra is ügyeltek. Az időjárási viszonyok okozta nehézségek miatt az évelő növényzet telepítése jövő ősszel történik meg – tudtuk meg Kovács Béla igazgatótól. A beruházás teljes mértékben egyházmegyei forrásból valósulhatott meg.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában