a Magyar Falu Program keretében

2019.11.06. 07:20

Újabb eredmények, megvalósult elemek Dél-Fejérben

A Magyar Falu Program számos témakörben kínál pályázati lehetőséget, amellyel – a legutóbbi eredmények fényében – megannyi Dél-Fejér megyei település élni is tud.

Szanyi-Nagy Judit

Teleki Miklós orgonaművészt, amikor Dégen járt, Imre Bálint esperes köszöntötte Fotó: Imre Enikő

A sikeres pályázatok egyikeként korábban megírtuk: a program keretében több mint 17,8 millió forintot nyert el a Dégi Református Egyházközség. A három részre osztott támogatás egyik eleme a településre érkező programok finanszírozása, amely már most látható formát öltött. Dégen ugyanis Teleki Miklós orgonaművész vendégeskedett, aki stílszerűen a református templomban adott koncertet a zenére fogékony érdeklődők számára. Emellett – a támogatás további részeként – a templom melletti egykori református általános iskola, a jelenlegi gyülekezeti ház is szépen újul, a bontás után most az építési munkálatok következnek.

Teleki Miklós orgonaművészt, amikor Dégen járt, Imre Bálint esperes köszöntötte
Fotó: Imre Enikő

A napokban új eredmények is születtek a Magyar Falu Program keretében! Eszerint óvodafejlesztésre Mezőkomárom település 30 millió forintot; önkormányzati tulajdonú utak felújítására Alsószentiván 10,4 millió forintot, Lajoskomárom 15 millió forintot, Mezőszilas 30 millió forintot; a kistelepülések járdaépítésének, -felújításának anyagtámogatására Lajoskomárom, Sáregres és Szabadhídvég 5-5 millió forintot, Vajta 4,4 millió forintot, illetve közterület-karbantartó eszközök beszerzésére Alsószentiván 5 millió forintot, Cece pedig 5,4 millió forintot nyert el.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában