Célkeresztben az óvodás korosztály

2019.11.12. 12:30

Tehetségkonferenciát tartottak Fehérváron – Törődnek az útról letérő gyerekkel

Deviare. A lexéma, amely a deviáns szó etimológiájának meghatározója, azt jelenti: letérés az útról. Nos, ilyen „deviáns” gyermekekkel foglalkoznak a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat (FMPSZ) munkatársai is.

Szanyi-Nagy Judit

A rút kiskacsa meséje címen zajló tehetségkonferencián kötetlen formában is eszmét cseréltek a résztvevők Fotó: Nagy Norbert

Fotó: NAGY NORBERT

Előbb az idézőjel használatát indokoljuk: a deviáns szó ma leginkább pejoratív jelentéssel bír, holott a jelzőt éppúgy ráaggathatjuk a kiemelkedően tehetséges gyermekekre is – értesültünk Török Szabolcs tankerületi igazgatótól, aki Mile Anikóval, az FMPSZ főigazgatójával közösen köszöntötte a hatodik tehetségkonferenciára érkezett vendégeket. A helyszínt a székesfehérvári József Attila Középiskolai Kollégium színházterme adta.

A rút kiskacsa meséje címen zajló tehetségkonferencián kötetlen
formában is eszmét cseréltek a résztvevők Fotó: Nagy Norbert

Emlékeznek még a rút kiskacsa meséjére? „A rút kiskacsa olyan, mint egy tehetséges gyermek egy szociális közegben: nehéz beilleszkednie, nehéz elfogadtatnia magát és önmagát. A mese arról szól, hogy a baromfiudvarban kiskacsának néznek valamit, amely, ahogy növekszik, egyre szebb és szebb lesz – emiatt pedig később felnéznek rá a többiek. A tehetséges gyermek is ilyen” – indokolta az óvodai tehetséggondozással foglalkozó konferencia címadását Nochtáné Bakonyi Erika tehetséggondozó munkaközösség-vezető. A szakmai diskurzuson óvodapedagógusok, konduktorok, pszichológusok és fejlesztőpedagógusok is megjelentek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában