kitüntetést is átadtak

2019.11.21. 07:30

Olykor elég egy mosoly, egy szó! – Megünnepelték a szociális munkásokat

A szociális munka napja alkalmából rendeztek ünnepséget a Hiemer-ház házasságkötő termében. Zenés köszöntővel és díjátadóval.

V. Varga József

Vágvölgyi Éva Pro Caritate-díjat kapott Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

A megyeszékhely önkormányzata nevében Cser-Palkovics András polgármester köszöntötte a városi szociális ellátásban dolgozókat, és átadta a képviselő-testület által alapított Pro Caritate-díjat. A bűvös szó: köszönjük! – hangsúlyozta beszédében a városvezető.

Kifejtette: meghatározó ez az esemény Székesfehérvár intézményrendszerének életében, amikor a szociális munkásokat az év háromszázhatvanöt napjának egyikén ünnepségre invitálják. Felelősséggel járó feladat az övéké, fontos munka, hiszen emberi sorsokkal szembesülnek nap mint nap, segítséget nyújtanak a rászorulóknak, és nem utolsósorban lelki vigasszal is szolgálnak a számukra.

A Pro Caritate Albae Regiae-díj annak adományozható, aki a gyermekvédelem, a fogyatékos és megváltozott munkaképességű emberek rehabilitációja, az idősek emberi méltósága, anyagi, fizikai, lelki egészsége, jóléte, a hátrányos helyzetű társadalmi csoportok segítése, az esélyegyenlőség megteremtése érdekében kiemelkedő tevékenységet végzett – hangzott el.

A díjat az idén Vágvölgyi Éva, a Székesfehérvári Család- és Gyermekjóléti Központ vezető családsegítője vehette át a megyei jogú város polgármesterétől. Amint a kitüntetett méltatásában elhangzott: folyamatos szakmai kíváncsiságával, kreativitásával, számtalan újításával tevékenyen járul hozzá a szervezet még eredményesebb működtetéséhez. Kiváló elméleti és gyakorlati szakemberként biztos támasza munkatársainak, gyakornokainak.

Vágvölgyi Éva Pro Caritate-díjat kapott
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Amint az a díj átadásán is elhangzott, Vágvölgyi Éva több mint két évtizede dolgozik a székesfehérvári rászorulók érdekeinek érvényesítése érdekében. Az általa gondozott családok problémáit, nehézségeit minden esetben körültekintően méri fel, és minden lehetőséget megkeres, amivel segíteni lehet. Emberi figyelmessége, empátiája példaértékű.

„Olykor elég egy napsugár. Egy kedves szó. Egy köszönés. Egy simogatás. Egy mosoly. Ilyen kevés dolog elég ahhoz, hogy boldoggá tegyük azokat, akik körülöttünk élnek” – Bruno Ferrero szalézi pedagógus gondolatát teljes egészében a magáénak vallja.

Kocsis Istvánnét, a Rádió úti gondozási központ dolgozóját virágcsokorral köszöntötték, melynek apropója, hogy az egészségügyi szakdolgozói kamara megyei területi szervezete elismerő oklevelet ad majd át részére november 29-én Budapesten, az országos szervezet díjátadó gáláján.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában