az elektronikus ügyintézésről

2019.11.09. 16:15

Jogászok tanácskoztak Székesfehérváron

Az elektronikus ügyintézés jövőjéről tanácskoztak pénteken délelőtt a megye jogászai Székesfehérváron.

Sági Zoltán

A városháza dísztermében megrendezett idei jogásznapon a Magyar Jogász Egylet (MJE) Fejér megyei szervezete a közigazgatás és az igazságszolgáltatás digitalizációjával foglalkozott. Megfogalmazódott: a technikai előrelépések és a gyakorlati tapasztalatok egyaránt indokolják a folyamatos fejlesztést, amelyhez elengedhetetlen az elektronikus ügyintézéssel foglalkozó dolgozók felkészülése és folyamatos továbbképzése. A tanácskozáson Bóka Viktor, az MJE Fejér megyei szervezetének elnöke, Székesfehérvár jegyzője köszöntötte a megjelenteket. A fórumot Cser-Palkovics András polgármester nyitotta meg, aki utalt rá: az elektronikus ügyintézés még a hagyományos mellett és nem azt kiváltva működik, ami sokszor duplikált feladatmegoldást kíván a dolgozóktól.

Elsőként Dán Mihály, a Belügyminisztérium e-közigazgatási főosztályának referense beszélt az e-közigazgatás jövőjéről. Kékedi Szabolcs, az Országos Bírósági Hivatal főosztályvezetője a bíróságokkal való elektronikus kapcsolattartásról szólt. Az előadók sorát Réti László ügyvéd, a Magyar Jogász Egylet főtitkára zárta. A nap zárszava Sárközy Tamás egyetemi tanáré, a Magyar Jogász Egylet elnökéé volt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában