Több millió forintos tételek

2019.11.25. 07:15

Három pályázat is beért nemrég Alsószentivánon

Rövid időn belül három különböző területen is eredményesen pályázott a településvezetés.

Szanyi-Nagy Judit

Korábban a Közút kátyúzott, most önkormányzati lesz az útfelújítás

Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Arról már korábban is hírt adtunk, hogy a Magyar Falu Program keretében Alsószent­iván 5 millió forintot nyert közterület-karbantartó eszközök beszerzésére. Husvéth Imre polgármester újonnan arról tájékoztatott: a támogatásból már a település tulajdonában van egy háromméteres hótoló lap, egy padkakasza és egy fűkasza.

Ugyancsak megírtuk már, hogy önkormányzati tulajdonú utak felújítására Alsószentiván 10,4 millió forintot kapott – ennek a projektnek a megvalósítása azonban még várat magára. Az elöljáró elmondta: az egyetlen nem aszfaltos utcában, a Diófában zajlanak majd a pályázati összegből megvalósuló munkálatok. A „Mikor?” kérdésre válaszként azt kaptuk: a pontos időpont a kivitelező cégen múlik, de ha az idő engedi, egy-két héten belül meg is valósulhat az útfelújítás. A 261 méter hosszú szakaszt várhatóan három-négy nap alatt újjá tudják varázsolni a szakemberek. Ez a közlekedésben – szélső utca lévén – csupán kisebb fennakadást jelent majd: ez idő alatt a gazdáknak egy kicsit kerülniük kell.

A legfrissebb értesítés pedig arról szól, hogy ugyancsak a Magyar Falu Program keretében 14,8 millió forint támogatással Alsószentiván önkormányzata falu- és tanyagondnoki szolgálatot indíthat.

Korábban a Közút kátyúzott, most önkormányzati lesz az útfelújítás
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A polgármestertől tudjuk, várhatóan a jövő évtől kezdve már egy kilencszemélyes kisbusz is segíteni fogja a településen élők mindennapjait. Mihelyst a busz munkába állhat, vele együtt egy falu- és tanyagondnoknak is munkát adnak, aki az idősebb lakótársak esetében segíti a szakrendelésekre eljutást és a gyógyszerek kiváltását – tehát egyfajta szociális segítőként funkcionál –, de munkaköre széles körű lesz, így a tervek szerint közösségszervező feladatokat is ellát majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában