bemutatkoznak a móri amatőrök

2019.11.20. 07:45

Hangolódnak a művészek az adventre Móron

A Móri Írók és Képzőművészek Szövetsége (MIKSZ) egyszerre több helyen is kiállít, de olyanok, mint egy család, így nem felejtenek el méltó módon fejet hajtani az elhunyt társak emléke előtt, és nem felejtenek el valódi karácsonyt varázsolni maguknak.

Palocsai Jenő

Legutóbb Tóthné Fekete Anna festőművész kiállítását nyitották meg Fotó: Abonyi Ria

A nem csak móri illetőségű amatőr művészek a móri Református Szolgáló Szeretet Házában, a csókakői idősek otthonában, a nagyvelegi házasságkötő teremben és a fehérvári Árpád Fürdő Galériában is kiállítanak az adventi időszakban, és közben megszokott családias összejöveteleik sem maradnak el.

A MIKSZ elnöke, Abonyi Ria elmondta, hogy a novemberi találkozót főhajtással kezdték, tisztelettel és szeretettel emlékezve meg a földi létet elhagyott, eltávozott társaikra.

Legutóbb Tóthné Fekete Anna festőművész kiállítását nyitották meg
Fotó: Abonyi Ria

Az elnök ezt követően Tóth­né Fekete Anna festőművész kiállítását nyitotta meg. Az ünnepélyes eseményen közreműködött Lencsés R. Julianna, aki kedvenc versével köszöntette a festőt, és Abonyi Ferenc dalaival fűszerezte azt. Az ünnepelt színekben, formákban, harmóniát, életigenlést, örömöt sugárzó képeivel ajándékozta meg a nagy számban megjelent közönséget. A pihenés nem igazán ismert a MIKSZ berkeiben, így már a következő összejövetelt tervezik, mely december 14-én lesz. Általában az évzárón a kiállítótér falai megtelnek a tagok alkotásaival, azonban ez most máshogy lesz. Ebben az évben a „Régestelen régen” című, móri általános iskolák alsós tanulóinak kiírt pályázatra beérkezett legjobb alkotások kerülnek a falakra.

A nem alaptalan remények szerint a december közepén tartott találkozón már a kezükben tarthatják a tagok a legújabb kiadványt, a MIKSZ-es könyvet. Abonyi Ria abban is bízik, hogy azon a napon egy másik kötetet is forgathatnak a kezeik között, melyben Füri Iringó verseit olvashatjuk, a nyertes gyermekrajzokkal illusztrálva.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában