Rókainvázió az elhagyott temetőkben

2019.11.16. 07:20

Első testületi ülésüket tartották megalakulásuk óta Sárbogárdon

A városi grémium az alakuló ülést követő első testületi ülését pénteken délelőtt tartotta a polgármesteri hivatal dísztermében.

V. Varga József

Forrás: Shutterstock

Fotó: Milan Zygmunt

Még az alakuló ülésen a település társadalmi megbízatású alpolgármesterének Novák-Kovács Zsoltot, az ügyrendi és jogi bizottság elnökének Ébl Zoltánt választották. Időközben további három bizottság alakult: a pénzügyi, városgazdálkodási és városfejlesztési bizottságot Tóth Béla, az egészségügyi és szociális bizottságot Aranyos József, az oktatási, közművelődési és sportbizottságot Erős Ferenc vezeti. (Az önkormányzati választáson valamennyien a Fidesz–KDNP színeiben indultak.)

A pénteki képviselő-testületi ülésen a napirendek között beszámoló hangzott el a közművelődési és kulturális intézményekben (városi könyvtár, sárszentmiklósi klub és közösségi ház, művelődési központ és rétszilasi klub) végzett munkáról, valamint a Dészolg Kft. városüzemeltetési tevékenységéről.

A városi piac kapcsán kiemelték: mielőbb szabályozni szükséges, ki hol árusíthat. Ehhez kapcsolódott egy másik képviselői felvetés, miszerint: a rókainváziót is meg kell fékezni a régi, használaton kívüli temetőkben.

Meghatározták az ülésen a jövő évi városi ünnepek és rendezvények (Sárbogárdi napok) időpontjait és felelőseit.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában