a II. világháború befejezésének alkalmából épül

2019.11.29. 15:15

„Egy kortynyi” fehérvári földet vittek el az orosz templomhoz

A Feltámadás temploma épül Moszkvában a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából. Ahogy a világ minden tájáról, úgy a fehérvári orosz temetőből is visznek földet a talapzatához.

S. Töttő Rita

Egy kortynyi föld Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Fotó: gaborfeherphoto

Templom épül Moszkvában a második világháború befejezésének 75. évfordulója alkalmából, melynek talapzatába építik be azt a földet, amelyet a világ minden tájáról visznek a helyszínre az orosz katonai temetőkből.

Egy kortynyi föld
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Így kerülhet a moszkvai építkezésre a fehérvári orosz katonai temetőből származó föld is, melyet csütörtökön, ünnepélyes keretek között emelt ki Valerij Ljahov, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének követtanácsosa, valamint Oleg Szmirnov, az Oroszországi Föderáció Nagykövetségének Katonai és Légügyi Attaséja. A „Feltámadás temploma” számára kiemelt – ahogy a helyszínen elhangzott – „korty­nyi” föld ünnepélyes átvételét követően ortodox istentiszteletet és gyászszertartást tartottak.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában