legyen cél a hagyományos családmodell

2019.11.18. 07:15

A szent család példát mutat hitünkhöz

Az orgona hangjával vetekedett a Szent Imre-templom előterében babakocsijában figyelmet felkeltő kisbaba. Rajta kívül legalább tucatnyi izgő-mozgó, pihegő vagy éppen érdeklődve figyelő gyermekkel telt meg Isten háza.

Szanyi-Nagy Judit

A családok egy kis csomaggal térhettek haza a miséről Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Szentmisére hívták a híveket a mögöttünk hagyott szombaton Székesfehérvár belvárosában. A közös imaórát a magyar szent család ünnepéhez kapcsolódva tartották meg e helyszínen, ahol Spányi Antal megyés püspök mellett a plébánosok és a plébániaközösségekből delegált családok is megjelentek, képviselve egyházközségüket.

 

A megyés főpásztor igehirdetésében Szent István, Boldog Gizella és Szent Imre példamutató életére hívta fel a hívek figyelmét: arra, hogy a nemzet irányítása mellett a szent család tagjai sosem feledkeztek meg hitükről, a kereszténység továbbadásáról. Szellemüket, „jelenlétüket” a hozzájuk kapcsolódó, a templomban helyet foglalt ereklyék erősítették.

A családok egy kis csomaggal térhettek haza a miséről
Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Miután a nyolc boldogságot felidézték, a főpásztor egy 94 éves édesapáról szólt, aki levelet írt hozzá. Ebben az agg szülő aggodalmát fejezte ki: 4 gyermekkel, 12 unokával és 24 dédunokával a családjában egy olyan világot, jövőt lát, amelyben a házasság felbontható, amelyben számos ember élete kettétörik, s amelyben a hagyományos családmodell felbomlik. A megyés püspök azt tanácsolta: a kesergés helyett – a szent család tagjaihoz hasonlóan – mondjunk nemet a bűnre, a világ előtt hitünkkel tegyünk tanúbizonyságot!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában