programajánló

2019.10.01. 07:25

Vadonatúj gasztrofesztivál Csőszön, „Szalonnával” megspékelve

Országos Könyvtári Napok az enyingi Vas Gereben Könyvtárban, parasztolimpia Csőszön. Ízes programok várhatók.

Majer Tamás

Pénteken Bauer Barbarával találkozhatnak az enyingi betűfalók Fotó: Pesti Tamás/FMH-archív

Fotó: fmh_foto

Október 2-án, szerdán Balogh Petronella gyógymasszőr lesz az enyingi könyvtár vendége. Jelige: Gyógyuljunk természetesen! A masszőr tartásjavító és relaxációs gyakorlatokat „hoz magával”, és a szappankészítés fortélyaiba is beavatja közönségét. Október 3-án, csütörtökön a gyerekkönyvtárban szerveznek programot, mégpedig újrahasznosításra képző, buzdító kézműves-foglalkozást, kezdés 14 órakor.

Pénteken Bauer Barbarával találkozhatnak az enyingi betűfalók. Az íróval folytatott beszélgetés 17 órakor kezdődik. Az egykori légiutas-kísérő az írója többek között a Légi­kisasszonyok, a Még látlak odafent és a Kétszáz éves szerelem című regényeknek. Október 5-én, szombaton helyismereti túrát tartanak, amely a helyi református temetőnél ér véget. Indulás a könyvtártól.

Pénteken Bauer Barbarával találkozhatnak az enyingi betűfalók
Fotó: Pesti Tamás/FMH-archív

Csőszön is közösségi rendezvényre készülnek. Október 5-én, szombaton a helyi sportpályán rendezik meg az I. Őszi-Csőszi Gasztrofesztivált. A programok a következők: a 10 órai megnyitó után a Csőszi Néptáncegyüttes elő­adását tekinthetik meg, majd 11 órától a Léghajó Meseszínház produkcióját, címe: A három kívánság.

Az ételek és italok versenyébe nevezni kívánt kolbászokat, pálinkákat és süteményeket 13 óráig adhatják le. Rögvest eme határpillanat után lobban fel a csőszi parasztolimpia lángja. A mókásnak ígérkező viadalra elszánt legények és takaros menyecskék jelentkezését várják (csapatonként öt főt).

– A nevezés egy árva petákba se kerül! – tették közhírré a szervezők. A nap végére, még mindig a szervezőktől idézünk, nos, a győztes csapat elnyeri a „legnagyobb paraszt” címet. A férfiak egyéni versenyének győztese a „Csősz bikája” titulussal lesz gazdagabb.

15.30-tól néptáncbemutatók csitítanak, 19 órától az országosan ismert és elismert Pál István „Szalonna” és Bandája koncertezik.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában