A tíz legidősebb lakost is köszöntötték

2019.10.08. 16:00

Több évtizedes már a közös ünneplés Alapon

A méltóság, melyet a szépkorúak hordoznak és a tisztelet, mellyel feléjük közelítünk, nem pénz kérdése, hanem egyszerű, szeretetteljes magatartás.

Szanyi-Nagy Judit

Valóban szórakoztatott a kínált műsor Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

Imígy köszöntötte a szám szerint huszonnyolcadik idősek napi ünnepség résztvevőit Méhes Lajosné polgármester. Hangsúlyozta: az időskornak is számtalan erénye van. A most ünnepeltek nehézségek közepette felnevelték, majd útjára bocsájtották gyerekeiket, most pedig unokáik életét egyengetik türelemmel és alázattal. Ugyan nem tudnak már olyan könnyedén és gyorsan mozogni – hol itt fáj, hol ott fáj –, sokat kell költeni a gyógyszerekre is, de a szívük, az nem öregszik! Megvívták már az élet nagy, merész csatáit… – csalt könnyeket a vendégek szemébe a településvezető köszöntőjével.

Valóban szórakoztatott a kínált műsor
Fotó: Szanyi-Nagy Judit / Fejér Megyei Hírlap

A műsorfolyamban aztán izgalmas programok – például a Ten Dance tánccsoport, az óvodások, iskolások műsora, Rompos Mihályné ünnepi gondolatai, valamint az Alapi Mezőföld Népi Együttes „Kistücskeinek” előadása – követték egymást, a finom vacsorához pedig jó muzsika is dukált.

S ahogyan az lenni szokott, a tíz legidősebb alapi polgárt is köszöntötték: Klózer Józsefné 97., Balogh Jánosné 94., Horváth Jánosné 93., Tóth Gyula 93., Orova Mihályné 92., Tanárki János 92., Balogh Istvánné 91., Krizsán Béla 91., Rabóczki Sándorné 90., Nagy Józsefné pedig a 89. életévében jár. Emellett Strasszer Bálintné (született Szentjobbi Mária) és Strasszer Bálint augusztusra datált ötvenedik házassági évfordulójáról is megemlékeztek az ünneplők.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában