Versengtek egymással

2019.10.25. 11:00

Tanulmányi és sportversennyel emlékeztek a névadóra a kincsesbányai iskolában

A helyi általános iskola adott otthont a tanulmányi versenynek, melyen sok környékbeli és kincsesi tanuló mérhette össze tudását.

Palocsai Jenő

Több iskolából is érkeztek diákok a Kazinczyról elnevezett iskola versenyeire

Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

Kincsesbánya általános iskolájában 25. alkalommal rendezik meg a Kazinczy-napokat. Csütörtök reggel volt az esemény hivatalos megnyitója, melynek kezdetén Kovács Géza, az intézmény jelenlegi vezetője mondott köszöntőbeszédet.

Az elmúlt években több pedagógus is elérte a faluban a 40. szolgálati évet. Sokan közülük mind a négy évtizedet a kincsesi iskola falai között dolgozták le.

A korábbi iskolavezető, Keszte Jánosné egyik fontos célkitűzése volt, hogy azon személyek, akikkel oly sokat dolgoztak együtt és akiktől az elmúlt időszakban egymás után el kellett búcsúzniuk, azok mindenképpen az intézményben vehessék át az elismeréseket.

Az ő lelkes munkájának köszönhetően lett ünnepelt Berki Béláné, Feichtinger Gábor, Feichtingerné Szabó Mária, Hadi Józsefné és Komlósiné Rotter Ágnes éppúgy, ahogy Lakatos Jánosné, Nagy Mihály és Piller Jánosné. Ők Pedagógus Szolgálati Emlékérmet vehettek át Andavölgyi Ferenctől, az EMMI főosztályvezetőjétől, mondta el kérdésünkre Horváth István Attiláné igazgatóhelyettes.

Kora délutánra már felbolydult méhkasra emlékeztetett az iskola, gyülekeztek a tanulmányi verseny résztvevői, hogy összemérjék tudásukat. Kovács Géza az emeleti aulában köszöntötte a Bodajkról és a Móri Radnóti Általános Iskola tagintézményeiből érkezőket.

Több iskolából is érkeztek diákok a Kazinczyról elnevezett iskola versenyeire
Fotó: Palocsai Jenő / Fejér Megyei Hírlap

A vezető rövid beszédét követően a versenyzők a tantermekbe vonultak, hogy tudásukkal legyőzzék a többieket felsős magyar, alsós komplex, kis természettudós és német kategóriában.

A jubileum miatt egy szóképes rajzpályázat is indult, melynek motorja Illés Orsolya Tünde rajztanár volt. Több környékbeli és pár megyén kívüli településről is érkeztek alkotások a pályázatra, melyen nemcsak kézi rajzokkal lehetett nevezni, hanem számítógépes grafikákkal is.

De nem csak a pallérozott ész számít, hiszen fontos a test edzése is.

A hagyományos tornaverseny a település szélén elterülő sportpályán zajlott. Fociban, métában és pingpongban kellett bizonyítani, hogy ki a jobb.

A csapatjátékok során minden alakulat megmérkőzhetett mindenkivel.

A tartalmas nappal nem ért véget a jubileumi rendezvény, mert a mai nap folyamán különböző szakmákkal ismerkedhetnek meg a vendégül hívott középiskolák képviselőinek segítségével a diákok, egy kötetlen pályaorientációs nap keretében.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában