délután, tabuk nélkül

2019.10.27. 07:05

Szakmai konferenciát tartottak Enyingen a pedagógusoknak

Hatodik alkalommal hirdette meg a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézménye azt a szakmai napot, amelyre elsősorban az enyingi járás pedagógusait és a társszakmákban dolgozókat vártak, de az esemény az érdeklődő szülők előtt is nyitott volt.

Borsányi Bea

A Vas Gereben Művelődési házban tartották a konferenciát Fotó: FG

Fotó: gaborfeherphoto

A korábbi években több témakört is érintettek az előadások, amelyeket neves szakemberek tartottak, így a résztvevők hallhattak már a kommunikáció jelentőségéről, a viselkedészavaros gyermekek kezeléséről, a korai fejlesztésről, de szakmai szemmel próbálták értékelni a PISA-mérések hazai gyengülő eredményeit is.

– Az idén egy igen kényes témához nyúltunk, a konferencia címe is ezt fejezi ki: Tabuk nélkül – gyermekeink védelmében. Felmérések azt mutatják, hogy a magyar gyermekek mintegy negyede gondolja úgy, hogy normális, ha őt megütik, míg kétharmaduk van kitéve valamilyen erőszaknak – mondta el lapunk kérdésére László Péterné, a Fejér Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Enyingi Tagintézményének igazgatója.

A Vas Gereben Művelődési házban tartották a konferenciát Fotó: FG

Ennek kapcsán igyekeznek körbejárni a családban, az iskolában és az egyéb közösségekben történő, gyermekeket érintő erőszakot, amelynek számtalan formája létezik a bántalmazástól kezdve az abúzuson keresztül a társak által elkövetett bullying-ig bezárólag.

Olyan előadókat hívtak, akik nagy szakértői ennek a témának. A délután folyamán a Vas Gereben Művelődési Házban tartott konferencián Gyurkó Szilvia gyermekjogi szakértő, Jármi Éva Pedagó-

giai szakpszichológus, valamint Paulik Mónika szociológus, a Lili és a bátorság című könyv társszerzője adott elő a megjelenteknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában