Régmúltról és jövőről

2019.10.03. 07:40

Az időseket ünnepelték Ráckeresztúron és Isztméren

Az előbbi településen a 65 év felettieket, Isztiméren pedig a 70 év felettieket várták nagy szeretettel az idősek napi rendezvényen.

Gajdó Ágnes, Palocsai Jenő

Cecén műsor és vacsora is várta a megjelenteket Fotó: Önkormányzat

A hagyományoknak megfelelően minden hatvanöt év feletti lakos névre szóló meghívót kapott Ráckeresztúron az ünnepségre. Az önkormányzat a polgárőrség segítségével gondoskodott arról, hogy a mozgásukban korlátozott idősek is eljussanak a helyszínre. Sokan összegyűltek, a legifjabb épp csak betöltötte a hatvanötöt, a legidősebb nemrég ünnepelte kilencvenedik születésnapját. Mindannyian csendes derűvel szemlélődtek, beszélgettek, felidézve a régmúltat és eltűnődve azon, mit hoz a jövő.

Cecén műsor és vacsora is várta a megjelenteket
Fotó: Önkormányzat

Az önkormányzat nevében Szentes-Mabda Katalin polgármester köszöntötte a szépkorúakat, kiemelve, hogy az általuk felhalmozott tudás és tapasztalat hiányában szegényebbek lennénk. Köszönetet mondott mindazért a türelemért, szeretetért, bölcsességért és kincsekért, amiket eleinktől kaptunk, s amiket majd örökségként továbbadunk gyermekeinknek. A polgármester Sütő Andrást idézte: „A világ nem velünk kezdődött, de nem is velünk ér véget.” Szabó József önkormányzati képviselő a Szeressétek az öregeket című Óbecsey István-verssel lepte meg az időseket, majd következett a sztárvendég. Márió, a harmonikás édesbús melódiákkal, klasszikus és könnyűzenei slágerekkel szórakoztatta a közönséget, amely lelkesen énekelt együtt az előadóval. Márió nemcsak muzsikált, tréfás történeteket is mesélt, s előadásába sikerrel vonta be a népes publikumot.

Az ízletes vacsorát követően Steinmann György gondoskodott a jó hangulatról. A rendezvényen részt vevők közül sokan vidáman mulattak, táncoltak, míg el nem fáradtak.

Ráckeresztúron Márió, a harmonikás is fellépett
Fotó: Gajdó Ágnes

Az időseket érdemes meghallgatni, sokat tanulhatunk tőlük. Isztiméren, a kis bakonyi faluban, jól tudják ezt, nemcsak a lakosok, az önkormányzat is nagy becsben tartja őket. Ezúttal a 70 év felettieket hívta és várta nagy szeretettel a képviselő-testület a kultúrházban. Az idősek napi ünnepség polgármesteri köszöntővel indult, majd Palkovics Flóra, Gaál Annabella és Rigó Zsóka iskolások énekével folytatódott. Ezt követően vacsorával kedveskedtek a megjelenteknek, sőt, Orbán Tibor Nesztor polgármester virággal, illetve borral ajándékozta meg a kerek évfordulós ünnepelteket, Isztimér legidősebb női és férfi lakosát, valamint a legidősebb házaspárt.

Gömbösné Rostaházi Judit alpolgármester elmondta: – Ebben az évben egy házaspár ünnepelte 50. házassági évfordulóját, amely Isztiméren köttetett, és megemlékeztünk azokról is, akik idén már nem lehetnek köztünk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában