polgárőr-megmérettetés

2019.10.02. 07:30

Régi elköteleződés – Folyamatosan jól teljesít a dégi Marekkel család

Legyen megyei, regionális vagy országos verseny, a Marekkel család tagjai rendszerint az élen végeznek a polgárőr-megmérettetéseken.

Szanyi-Nagy Judit

Ifjabb és idősebb Marekkel Tibor sikeres polgárőrök Fotó: OPSZ (Sebestyén Jenő)

Fotó: Szanyi-Nagy Judit

Az édesapa, Marekkel Tibor például már 2005 óta aktív résztvevője a Ludrovszky Gyula Polgárőr Közlekedésbiztonsági Versenynek, melyet idén tizenötödik alkalommal rendeztek meg hazánkban. Ha gyorsan utánaszámolnak, láthatják: a dégi polgárőr már a kezdetek óta versenyez! Így volt ez most is, hiszen a nyár elején Sárkeresztúron megrendezett Fejér Megyei Polgárőr Napon ő diadalmaskodott a megyei fordulóban, ennek köszönhetően jutott a budapesti országos döntőbe. Szerencsés véletlen vagy sem – természetesen inkább ez utóbbi, hiszen nagy a tudás! –, ugyanezen a vetélkedőn Tibor fia, a szintén polgárőr ifjabb Marekkel Tibor lett a második helyezett, vagyis apa és fia együtt indulhattak a fővárosi megmérettetésen.

Ifjabb és idősebb Marekkel Tibor sikeres polgárőrök
Fotó: OPSZ (Sebestyén Jenő)

Az összesen mintegy negyven versenyzőt megmozgató esemény elméleti és gyakorlati feladatokból állt. A polgárőröknek egy KRESZ-tesztlapot kellett kitölteniük, és szakmai ismereteikről (például a jogi szaktudásukról) is számot adtak. A gyakorlati feladatok között baleseti szimuláció, illetve autós ügyességi pálya szerepelt. A két dégi versenyző egyéniben részint egymás ellen is küzdött – így lett a legjobb elméletből Marekkel Tibor, aki összesített egyéniben végül a második helyen végzett. De az egyéni helyezés ugyanúgy számított a végső csapateredményeknél is: Budapest és Veszprém megye csapata mögé, harmadikként állhatott fel a dobogóra a két megyei versenyző, ifjabb és idősebb Marekkel Tibor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában