jeles ünnep

2019.10.08. 17:30

Mindenki megünnepelte az idősek napját Pusztaszabolcson

Az idősek világnapja alkalmából szombaton másfél órás programmal kedveskedtek a város nyugdíjasainak.

Sági Zoltán

A népszerű nótákat együtt énekelte a közönség az előadóval Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény kezdetén Csányi Kálmán polgármester a vendégek között külön köszöntötte a Magyarország legszebb konyhakertjei mozgalom két legidősebb versenyzőjét, Stupinszky Istvánnét és Szekula Sándornét, akik kilencven fölött is aktívak. „Szeretet, hála és tisztelet” – összegezte három szóban a polgármester a szépkorúakhoz való üdvös viszonyulást, köszöntőjét pedig Márai-idézettel zárta.

Az évente megrendezett összejövetelre idén is mintegy száz vendég érkezett, akiket az egykori munkahelyek szerinti csoportosításban ültettek le a szervezők. Így a jelenlévők magas száma ellenére is mindenkit közvetlen ismerősök vettek körül. A rendezvénynek az általános iskola tortanterme adott otthont, mert a művelődési házban ilyen méretű rendezvény lebonyolítására nem áll rendelkezésre elegendő hely. Ezzel együtt, Császiné Papp Katalin intézményvezető és munkatársai a maguk készítette, ötletes asztaldíszekkel és apró kiegészítőkkel ízlésesen otthonos körülményeket teremtettek a tekintélyes méretű tornacsarnokban.

A népszerű nótákat együtt énekelte a közönség az előadóval
Fotó: Sági Zoltán / Fejér Megyei Hírlap

A rendezvény egyik figyelemre méltó mozzanata volt, hogy azon a város jelenlegi vezetése és az azt kihívó, versengő jelöltek egyaránt megjelentek. E tényt jó volna úgy értelmezni: Pusztaszabolcson vannak olyan emberi értékek, amelyek fölülemelnek a kiélezett politikai küzdelmeken. Az idősek tisztelete mindenképpen ilyen értéknek tekintendő, a másfél órás program pedig méltó volt az eseményhez. A Dankó Rádió zenekara és énekesei ugyanis a maguk műfajában – és a tornaterem akusztikai lehetőségei között – kifejezetten magas minőségű produkcióval szórakoztattak.

Csóka Gyula prímás zenekarában klarinéton Váradi Gyula játszott, az énekesek pedig ismert nótákat és operettslágereket adtak elő. A rendezvény zárásaként bemutatták a frissen megjelent Szabolcsi Kincses Kalendáriumot is, amelynek 2020-as kiadványát Bartókné Piller Magdolna és Czöndör Mihályné közösen írták és szerkesztették. Belelapozva látszik: a kalendárium valóban kincses – el is kapkodták a rendezvény végén szinte az utolsó darabig. A program ideje alatt a falakon Bölcskei Györgyné Gyöngyike festményeit tekinthették meg a vendégek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában