Egy láthatatlan vacsora Fehérváron

2019.10.24. 15:30

Letakart szemmel enni, vagy megtölteni egy poharat cseppet sem könnyű

Az érzékenyítés volt a célja a Láthatatlan vacsorának, amelyet kedden szolgáltak fel a Hatpettyes étteremben.

Palocsai Jenő

A meghívott vendégek köre szándékosan vegyes volt

Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

A kedd este néhány embernek különleges élményt tartogatott. Ugyanolyan kedves és segítőkész éttermi kiszolgálást kaptak a vacsoraidőben, mint bármikor máskor, ám a menü ezúttal egy szemkötőt is tartalmazott, hogy a különleges vacsora vendégei megtapasztalhassák, milyen is a látásunk nélkül asztalhoz ülni?

Hermann Vera, az étterem tulajdonosa maga is foglalkoztat látássérülteket, de szerinte nem az érzékenyítés a fontos, mert az megvan az emberekben, hanem a szemléletváltás.

A meghívott vendégek köre szándékosan vegyes volt
Fotó: Fehér Gábor / Fejér Megyei Hírlap

Horváth Gergely szervező, a Fejér Megyei Család, Esélyteremtő és Önkéntesház irodavezetője elmondta: A meghívott vendégek köre szándékosan vegyes volt, hiszen érkeztek a látássérültek érdekvédelmi szervezetétől, a for-, a non-profit és az állami szférából is. Az irodavezető maga is résztvevője volt a kísérletnek. Elmondása szerint néha vicces, néha kifejezetten frusztráló érzés, és szinte pánikba esik az ember a készség hiánya miatt. És mindeközben – fogalmazott – a társadalom gyakran elvárja, hogy a sérült ugyanúgy funkcionáljon, mint ép társai.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában