November 1.

2019.10.22. 07:45

Kőzúzalék a sírok rendbetételéhez: a halottak napjára készülnek Fehérváron

Az önkormányzati temetőkben nyugvó szeretteikről megemlékezőket ebben az esztendőben is számos ingyenes szolgáltatással segíti a Székesfehérvár Városgondnoksága.

FMH

Gara, 2017. október 31. Sírkövek a Bács-Kiskun megyei Gara temetõje német sírkertjében 2017. október 31-én, a halottak napja elõestéjén. MTI Fotó: Ujvári Sándor

Fotó: Ujvári Sándor

A sírhelyek rendbetételéhez kőzúzalékot biztosítanak október 24-én mind a kilenc önkormányzati temetőben. A sírhelyek rendelkezési jogának lejárati ideje pedig a sirhelykereso.varosgondnoksag.hu címen is ellenőrizhető.

A város ökumenikus megemlékezése „Vigasztalás evangéliumának megszólaltatása” címmel november 1-jén 16 órától lesz a Béla úti köztemető virágokkal díszített ravatalozó udvarán. A szokásosnál jóval erősebb gyalogos forgalom miatt november 1-jén és november 2-án (péntek, szombat) kizárólag reggel 7 és délelőtt 11 óra között hajthatnak be gépjárműveikkel a mozgásukban korlátozottak, valamint azok, akik idős, beteg hozzátartozóikat szállítják. Ezen időpont után gépjárművel tilos behajtani a Béla úti temetőbe.

A Béla úti köztemető területén az ingyenesen használható, elektromos hajtású kisbusz november 1-jén és november 2-án 9 órától 17 óráig folyamatosan közlekedik, igazodva mind a két napon a KNYKK 26-os és 31-es autóbusz járataihoz, segítve a temetőkert látogatóit a sírhelyek felkeresésében.

A Béla úti köztemetőben felállított kopjafánál, a másutt nyugvó szeretteikről megemlékezők gyertyát gyújthatnak és elhelyezhetik a kegyelet virágait.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában