Játszani mindig jó!

2019.10.29. 07:05

Kisgyerekeknek tartottak zenés foglalkozást az Öreghegyi Közösségi Házban

„Borsót főztem, jól megsóztam, meg is paprikáztam, ábele-bábele, huss”, énekelték a szülők és a már nagyobbacska gyerekek az Öreghegyi Közösségi Házban hétfőn délelőtt.

Borsányi Bea

Fotó: Pesti Tamás / Fejér Megyei Hírlap

Pályázat keretein belül Játszani jó címmel indítottak programsorozatot tavasszal Székesfehérváron, amelynek egyik eleme a városban több helyszínen nagyjából havonta megtartott zenés foglalkozás. A foglalkozást vezető Horváth Irma gitárral kíséri az énekeket, amelyek természetesen többnyire népdalok, illetve megzenésített gyermekversek. S míg száll a dal, a kicsik édesanyjuk, édesapjuk ölében ülve élvezik a zenét, tapsolják a ritmust, a szülők és a nagyobbak pedig maguk is énekelnek. Akad olyan apróság is, aki a foglalkozás alatt a szobában található játékokkal játszik, vagy plüssállatot szorongatva ringatja magát a dallamra.

 

„Ez egyáltalán nem baj, hiszen ez nem egy szigorú, intézményi oktatás. A legjobb, ha a 0–4 éves gyerekek azt csinálnak, amit szeretnének, miközben a zene, az ének körülveszi őket. Itt nem kell szerepelni, produkálni magukat senki előtt, semmi sem kötelező. A lényeg, hogy a gyerekek élményt kapjanak. A foglalkozások végén közösen is „zenélünk”, vagyis mindenkinek lehetősége van különböző ütőhangszereket kézbe venni, azokat megszólaltatni”, mondta el a foglalkozásvezető, aki hétfőn már a hetedik alkalommal várta a gyerekeket és a szülőket. A Játszani Jó program keretében egyébként kézműves foglalkozásokat is rendeznek iskolás gyermekeknek. Zenés foglalkozást legközelebb Vörös Villő tart a kicsiknek november 8-án 10 órakor a Feketehegy-Szárazrét Közösségi Központban.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a feol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában